‘OSJEĆAM SE BOLESNO KAD OTPUŠTAM TRENERE’: Predsjednik Bayerna ima zanimljivu poruku za Kovača

Screenshot

Bayern se polako počeo pripremati za sljedeću sezonu kada su u pitanju pojačanja. Već su osigurali transfere dvojice braniča iz reodva prvaka svijeta, Lucasa Hernandeza iz Atletico Madrida i Benjamina Pavarda iz Stuttgarta.

Transferi su to koji će ih stajati više od sto milijuna eura, ali ipak je riječ o standardnim članovima francuske reprezentacije, odnosno važnim igračima u Atleticu i Stuttgartu. Obojica su polivalentni igrači i mogu kvalitetno obavljati zadaće na stoperskim pozicijama i onim bekovskim, a to otvara svakakve nove mogućnosti za Kovača. Situaciju je komentirao predsjednik Bayerna Uli Hoeness.

“To su dva nogometaša s kojima smo potpisali ugovore. Corentin Tolisso je virtualno prinova u momčadi imajući u vidu da je ozlijeđen cijele sezone. Očekujemo još jedno pojačanje preko ljeta”, rekao je predsjednik Bayerna Uli Hoeness.

Govorio je i o tome tko će biti trener sljedeće sezone.

“Otkaz treneru jedan je od najtežih mogućih poteza u nogometu. Uvijek sam ih gledao kao ljude. Osjećam se bolesno kad kažem čovjeku da mora otići. Uvijek ću reći da je otkaz Heynckesu 1991. najveća greška u mojoj karijeri. Što se tiče Kovača, svidjelo mi se kako je vodio momčad u teškim trenucima u studenom. Momčad je bila u tranziciji. Morate biti strpljivi, potrebno je zamijeniti Robbena i Riberyja”, rekao je Hoeness.



Uprava Bayerna bila je na žestokom udaru jer su na braniče potrošili više od sto milijuna eura, što se kosilo s njihovom dosadašnjom politikom transferiranja. Nagađa se kako će na ljeto potrošiti još sto milijuna eura, ali Hoeness tvrdi da neće.

“To sigurno nećemo ove godine. Moram priznati da je i 80 milijuna eura prije par godina bilo ogromno i nezamislivo da potrošimo. Recimo, da mogu, odmah bih doveo Kyliana Mbappéa. On je fantastičan igrač, ali mi je potreban novac”, rekao je Hoeness.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI