OSIJEK I BJELICA PROTUTNJALI ŠUBIĆEVCEM! Lovrić zabio prvijenac, a Osijek nastavlja utrku za Dinamom

Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Nogometaši Osijeka pobijedili su Šibenik s 3:0 u susretu 28. kola Prve HNL. Prvijenac za Osijek zabio je Kristijan Lovrić koji je otvorio špinu i mrežu gostiju. Marin i Topčagić dovršili su posao i donijeli zaslužena tri boda ekipi koja je igrala puno bolje.

Da šibenski golman Rogić nije bio na razini, rezultat bi bio znatno veći. Gosti su bili izrazito bolji suparnik i samo je sreća spriječila goste iz Osijeka da već u prvom poluvremenu nisu imali prednost na svojoj strani. No sve su nadoknadili u sjajnom drugom poluvremenu.

U 55. minuti. Leovac je primio dugu dijagonalu na lijevoj strani kaznenog prostora i vratio je povratnu loptu u sredinu. Lovrić je natrčao i prekrasno, iz voleja, zabio prvijenac za svoj novi klub. Nakon toga se i Šibenik probudio te je odlučio u kontranapade ići s više igrača.

U 70. minuti Osijek je riješio pitanje pobjednika. Najprije je Rogić obranio veliku šansu Čeberka iz kornera. Ipak, iz ponovljenog pokušaja lopta se odbila na drugu stativu, gdje ju je Marin nespretno odbio u vlastitu mrežu.

Na 3:0 povisio je Topčagić samo par minuta nakon što je ušao. Grgić je nabacio, a osječki napadač lijepo poentirao glavom. Osijek je ovom pobjedom ostao za petama Dinamom. Izjednačeni su na vrhu tablice, pri čemu zagrebačka momčad ima jednu utakmicu manje. Za Šibenik se nastavljaju loši dani i loša forma, primili su je čak 20 golova u zadnjih pet utakmica i bod je ispred predzadnje Istre i čini se da im slijedi teška borba za opstanak u Ligi i izbjegavanje playoffa za ostanak.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI