Organizatori Svjetskog prvenstva oštetili Hrvatsku: Francuzi zbog zarade zakinuli ‘Kauboje’!

Facebook: IHF (Official)

Ova je odluka isključivo financijskog tipa i nikako ne odgovara paru koji će igrati u petak jer par koji je igrao u četvrtak ima dan više odmora.

Organizatori Svjetskog prvenstva u rukometu, Francuzi, pobrinuli su se da ovo natjecanje bude posebno, ali ne nužno u pozitivnom smislu. Osim što su rasprostranili rukometaše preko cijele zemlje, što je na kraju rezultiralo gotovo poludnevnim putovanjem hrvatske reprezentacije željeznicom od Rouena do Montpelliera pa onda par dana kasnije i od Montpelliera do Pariza, a u međuvremenu su svaki drugi dan igrali naporne utakmice.

No, to i nije toliko strašno, ali ono što su napraviti s polufinalnim utakmicama jest. Naime, organizatori su se dosjetili kako bi bilo dobro da se polufinalni ogledi igraju dva dana, odnosno, da prvi polufinalni par igra u četvrtak, a drugi u petak. Zašto? Odgovor je očigledan, zbog zarade. Naime, isplatljivije bi bilo napuniti Arenu Bercy dva puta u dva dana nego jedan. Ova je odluka isključivo financijskog tipa i nikako ne odgovara paru koji će igrati u petak jer par koji je igrao u četvrtak ima dan više odmora. Parovi koji se sastaju u petak, odnosno, Hrvatska i Norveška, imat će gust raspored. U slučaju poraženog, već u subotu se igra utakmica za treće mjesto, a u slučaju pobjednika već u nedjelju u 17 i 30 je na rasporedu finalni ogled s Francuzima.

Kako god se okrene, ova odluka organizatora vođena je isključivo zaradom i direktno šteti Hrvatskoj i Norveškoj…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI