ONI SE NE ŠALE, A SRBIJA PRIJETI HRVATSKOJ! Želimo obradovati našu zemlju’ Srbin hrvatskih korijena ima namjeru rasplakati hrvatske majke!

screenshot

Hrvatska će na Olimpijskim igrama koje počinju ovog tjedna u Tokiju imati nekoliko jakih aduta za zlato, a oni od kojih se  puno očekuje su i braća Martin i Valent Sinković u dvojcu bez kormilara. Braća Sinković su prije pet godina u Riju bili zlatni u zajedničkom nastupu u dvojcu na pariće, pamte i srebro 2012. u Londonu kada su veslali u četvercu na pariće, a u Japanu su s novim velikim ambicijama.

Hrvatska braća su sjajna, no ne šuti ni njihova konkurencija. Zvučnu poruku poslao im je srpski veslač Martin Mačković, koji u suradnji s Milošem Vasićem želi napasti odličje.

I to ne bilo kakvo – Mačković je rekao da je cilj dolazak do vrha, sa zlatom oko vrata nakon natjecanja. Srpski veslač je svoja očekivanja uoči natjecanja u Tokiju približio razgovarajući za B92. Istaknuo je da zajedno s Vasićem ima pravi zamah i zajedno grade dobru priču, a nada se da će tako nastaviti u Japanu.

Ranije ove godine, Mačković i Vasić su svoje ambicije najavili nastupom na Europskom prvenstvu održanom u travnju u Vareseu. Srpski dvojac bez kormilara ondje je bio treći, Martin i Valent Sinković osvojili su zlato, no ambiciozni adut Srbije sada vjeruje da u Tokiju može biti drugačije.

‘Oni su najveći konkurenti, dugo su nepobjedivi. Tukli smo ih prije dvije godine, a bili smo blizu i na EP-u, ali tada su završili u prednosti pred nama za dvije sekunde’, kazao je Mačković u razgovoru za srpski portal.



‘Mi idemo na zlato. Nas drže samo najveći ciljevi, želimo obradovati našu zemlju’, dodao je srpski veslač. Mačković je uoči borbe za pobjedu u Tokiju otkrio i dio svoje osobne priče. Dolazi iz Subotice, otac mu je Hrvat, majka Mađarica, a on vesla za Srbiju i osjeća se ponosno zbog toga.

‘Ja sam iz ‘miješane’ obitelji, a to mi pomaže da imam drugačiji pogled na svijet i da mogu razumjeti druge. Naravno da u sebi nosim patriotizam, no razumijem i ostale’, dodao je srpski veslač, dodajući da je odabir za koju zemlju će veslati njemu bio prirodan iako su ga zvali i drugi.

Martin i Valent Sinković će na izazov koji predstavljaju srpski veslači, ali i svi drugi rivali, probati odgovoriti onako kako najčešće i rade – pobjedom. Ove godine imaju stopostotni niz na svim natjecanjima, a s obzirom na to koliko Olimpijske igre svima znače, u Tokio su stigli spremni okruniti uspješnu sezonu velikim zlatom.

Prvi izazov čeka u subotu u kvalifikacijama. Polufinale je zakazano za utorak, a finale je na rasporedu dva dana kasnije, idućeg četvrtka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI