‘ON BI MOGAO BITI NAŠ NOVI MIŠO’! Jakobušić sija od sreće: ‘Ako njemu dosadi on će otići, koliko god mu dali malo je’

Foto: Vladimir Dugandžić/Cropix

Najbolji igrač i strijelac Hajduka Marko Livaja potpisao je vjernost najdražem dresu na još  pet godina, do 2027. To je predsjednik uprave Lukša Jakobušić obznanio prvog dana Torcida kupa koju je posjetila cijela prva momčad  na čelu s trenerom Dambrauskasom, sportskim direktorom Nicoliciusom. Produžetak suradnje glavnog igrača splitskih Bijelih i dalje je tema na Poljudu.

O tome su pred novinarima govorili predsjednik kluba Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius, sportski direktor kluba.

“Potpis ugovora s Livajom je sinoć predstavljen, ali dotaknut ćemo se i nekih drugih tema prije početka sezone, osvrnuti na prošlu i najaviti novu sezonu”, rekao je Jakobušić na početku.

“Kako na terenu tako i ovdje, ključ je Livaja. Iako ima ugovor još dvije godine, dogovorili smo novi na pet godina. Livaja je simbol Splita i navijača, on je mangup lucidnosti, ma dišpet, sve što treba. Moraš to poštovati, ne možeš ignorirati. Mi smo respekt htjeli pokazati novim petogodišnjim ugovorom.

Nećemo pričati o iznosu, nema klauzula. Ako mu dosadi, doći će i reći ‘idem’. Ako nama dosadi, a znam da neće, uvijek će interes Hajduka biti na prvom mjestu. I zato svi naši razgovori oko ugovora traju par sekundi”, kazao je Jakobušić.“Malo smo mu dali koliko god da smo dali. Prodali smo deset tisuća njegovih dresova u godinu dana. Imamo 75 tisuća članova radi njega, ne radi mene. Ali Livaja se stavlja u okvire Hajduka, i dok god mu je gušt igrati na Zvončacu, bit će i nama da igra s nama na Poljudu.

Idemo Livaju brendirati, pokušati to naplatiti. Ukinuli smo i potpisivanje. Rukom bi radio, a ne nogom. Livaja bi mogao biti naš novi Mišo. Lakše je prodati njegovu sliku nego da se mora naslikavati”, kaže predsjednik Bijelih.

Nakon poraza u Superkupu poslije raspucavanja penala od Dinama, kreće nova ligaška sezona za Hajduk. Vrlo brzo i izazovi u Europi.

“Htjeli smo osvojiti još jedan trofej ali nismo uspjeli, izgubili smo na penale. Ako u odlučujućoj utakmici ako igrač promaši kriva je organizacija, tako i ovaj put, krivi smo svi. Čestitke Dinamu na osvajanju Superkupa i zaželio svim našim klubovima nastup u Europi. Naši ciljevi su da želimo biti bolji nego prošle godine, želimo da je Hajduk moćan i da ga poštuju.Ne moraju nas voljeti, ali moraju nas poštovati.  Oni to moraju osjetiti i ja vjerujem da smo na dobrom putu. Hajduk se u svim natjecanjima moraju boriti za trofeje. I u Europi. Čekamo 18 godina na prvenstvo, naporno radimo, malo više od godinu i pol smo t, mučimo se i idemo prema istom cilju. Slijedimo strategiju do 2027. Tamo piše da treba osvojiti jedan kup, to smo ispunili, ali to ćemo i dalje. Hajduk je najveći dužnik hrvatskog nogometa, zbog koeficijenta. Morali smo malo ozbiljnije ostaviti trag u Europi, podići koeficijent svima, pa bi i nama sad bilo lakše….” kazao je Lukša Jakobušić pa se osvrnuo i na financije.

“Do 2027. 60% prihoda iz poslovanja morali bi pokrivati, lani smo na 47%, ove godine smo na 59%. Brodili smo i lani bez velikih transfera, naporan rad svih zaposlenika, nastavljamo i dalje.

Riječ je potom uzeo Sportski direktor Nikoličius. Čestitao je Livaji na potpisu pa se dotaknuo i mogućih pojačanja ili odlazaka. Spomenuo je da ne želi komentirati priče oko Nikole VlašićaMarka Roga i Stipe Biuka, koji se spominju u ljetnom prijelaznom roku, Vlašić i Rog u rubrici potencijalnih dolazaka, a Biuk kao ‘meta’ drugih klubova.

“Ne komentiramo glasine, ako netko dođe bit će predstavljanje, a ostalo ne komentiramo”,  kazao je Nikoličius.

A onda je na red došao i Marko Livaja, glavna vedeta Bijelih. Istaknuo je da se ostanku u Splitu veseli i njegova obitelj, a nakon dogovorenog ostanka, slijedi napad na trofeje u sezoni koja je na početku.

“Nikad se ne zna, vidjet ćemo što je u najboljem interesu Hajduka. Osjećam se dobro, nisam razmišljao o ponudama, lijepo mi je kući, imamo dosta stvari za napraviti i nadam se da ćemo to i ostvariti. Ulazak u Europu, da se i tamo pokažemo, a osnovno je prvenstvo koje nismo osvojili 18 godina i to je primarni cilj. Bolji smo nego prošle sezone, ali trebamo par pojačanja. Dečki su se promijenili, prošla momčad nije se znala nositi s pritiskom dok ova to može. Dižemo se i na dobrom smo putu” – rekao je Livaja,  o novom ugovoru i ostanku u Hajduku do kraja karijere.

Prvo im slijedi gostovanje u Pulu gdje će ih Istra 1961 dočekati na početku sezone. “Namučili smo se zadnju utakmicu i nadam se da ćemo uzeti tri boda”, dodao je pa odgovorio na pitanje o nastupanju za reprezentaciju Hrvatske: “Forma se mijenja svaki mjesec, ne mislim o tome. Prvenstvo počinje, ima vremena” kaže Livaja.

Nada se naravno i odlasku na SP u Kataru. “Sigurno da bih želio biti na Svjetskom prvenstvu, vidjet ćemo u kakvoj će formi biti napadači”.

U odnosu na prije godinu i pol, danas je potpuno nova momčad. Bili smo psihološki mrtvi, momčad se nije znala nositi s pritiskom kada sam došao u Hajduk. Do danas smo se digli u svim segmentima”, uvjeren je Livaja.

Naglasio je kako su “jedino trofeji bitni” jer “oni ostaju iza tebe.” Gleda se samo ono što si osvojio, nastavio je Livaja, poručivši kako se ne opterećuje komentarima na društvenim mrežama. “Nekome se sviđaš, nekome ne. Svakome se može dogoditi da pogriješi, ali ne treba čitati komentare. Suigrači moraju biti opušteni”, izjavio je za kraj Livaja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI