OLIMPIJKE U KAJAKU I KANUU SE OPROSTILE OD TOKIJA! ‘Na najteži mogući način sam došla do ovdje!’

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Anamaria Govorčinović i Vanesa Tot, hrvatske reprezentativke u kajaku i kanuu na mirnim vodama, svoj su nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju okončale u četvrtfinalima.

Tot je u svojoj jedinoj disciplini u kojoj je nastupila u Tokiju, utrci kanua jednokleka na 200 metara, prvo bila posljednja u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 49.280 sekundi pa se nije plasirala izravno u polufinale.

Drugu priliku imala je u četvrtfinalu kada je morala završiti na jednom od prva dva mjesta, no iako je ostvarila bolje vrijeme od 48.375 sekundi, završila je na petoj poziciji, 1.738 sekundi iza Ruskinje Irine Andrejeve, posljednje koja je prošla u polufinale.

“Prva utrka je mogla biti bolja, ali četvrtfinale sam odradila bolje i tehnički i općenito. Nećemo trener i ja biti nezadovoljni jer neki drugi sportaši nisu niti imali priliku nastupiti na Olimpijskim igrama. Ja sam na najteži mogući način došla ovdje, a nekoga sam tu i pobijedila. Čeka me Pariz za tri godine gdje ću vjerujem ostvariti i bolje rezultate. Ove godine sam osvojila dvije medalje na mlađeseniorskom europskom prvenstvu, imam zlato sa svjetskog kupa”, kazala je mlada Brođanka.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Govorčinović, koja je u ponedjeljak već nastupila u kajaku jednosjedu na 200 metara, u srijedu je veslala na dionici od 500 metara. U kvalifikacijskoj skupini je zauzela peto mjesto s vremenom 1:52.015, no izravni plasman u polufinale su osigurale tri najbrže. Novu priliku Govorčinović je imala u četvrtfinalu u kojem je s rezultatom 1:53.967 minuta bila četvrta, a treća Kanađanka, posljednja koja je osigurala polufinale, ciljem je prošla za 1:51.375.



“Nije mi baš ‘sjeo’ zaveslaj od starta. Ne kažem da bih ušla u polufinale, ali bih sigurno bila bliže curama koje su prošle dalje. U kvalifikacijama je bio jak bočni vjetar što se moglo vidjeti i po rezultatima jer su cure iz prve tri staze prolazile u polufinale. U četvrtfinalu je bio manji vjetar i nije utjecao toliko na rezultate. Sad treba napraviti plan za dalje, ali trenutačno mislim da ću nastaviti do Pariza”, rekla je Govorčinović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI