OGLASIO SE IVAN RAKITIĆ: Na Instagramu objavio razloge propuštanja reprezentativnog ciklusa

Facebook: Barcelona (Official)

Ivan Rakitić posljednjih je nekoliko dana glavna tema u Hrvatskoj. Zamjera mu se što se nije odazvao na prošla dva reprezentativna ciklusa, a pogotovo boli ovaj posljednji protiv Slovačke i Azerbajdžana. Propustio ih je zbog problema u Barceloni. Rakitić se nije oglašavao u medijima o tome, izbornik Dalić više je izbjegavao nego davao odgovore na pitanja o važnom igraču reprezentacije, govoreći kako neće nikoga moliti da bude na raspolaganju reprezentaciji, iako ga treba.

No, sinoć se na Instagramu Rakitić dotaknuo tog pitanja. Naime, fotografirao se sa svojim dresom iz utakmice s Danskom, a nešto ranije podijelio je i objavu jedne stranice na Instagramu na kojoj je njegov citat s početka reprezentativne karijere.

“Rođen sam i odrastao u Švicarskoj, ondje sam išao u školu i imao prijatelje, igrao sam pet godina za Švicarsku, ali, najveći dio mog srca uvijek je pripadao Hrvatskoj”, napisao je Rakitić u novom storyju, gdje pozira u majici Hrvatske.” Zezao sam svoga oca i rekao mu da ću igrati za Švicarsku, ali sam mu potom otkrio istinu i odmah je zaplakao. Moj otac obožava nogomet i sve je učinio samo da gleda mene kako igram. Siguran sam da živim njegov san i vjerujem kako bi moj otac sto posto htio biti Ivan Rakitić”, napisao je Rakitić.

Tada se dolazi do glavne priče.

“Sindikat je proveo istraživanje među 500 elitnih nogometaša, a među petoricom koja služe kao ogledan primjer pretjeranog igranja naveo je Ivana Rakitića. Rakitić je prošle sezone odigrao 68 utakmica, 14 s reprezentacijom s kojom je proputovao 30 tisuća kilometara. Međunarodni sindikat upozorava da je Rakitić odigrao 72 posto svojih utakmica bez poštivanja odmora od pet dana među njima. Pet dana nužno je razdoblje kako bi se izbjegli zdravstveni problemi u kratkom i drugom roku”, naveo je veznjak Hrvatske.



Računica je jasna. Rakitić je izrauban i potreban mu je odmor kako ne bi svoje zdravlje doveo u pitanje. Ipak je nogomet njegov život i živi od njega, a ozljeda nikome ne donosi dobro. Barcelona gubi veznjaka svjetskog kalibra, a Hrvatska dokapetana i veoma važnu kariku u reprezentaciji. I neka je uzeo predah jer će nam svakako trebati u utakmicama koje dolaze. Tako da, Raketa, odmori se, zaslužio si.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI