OGLASIO SE HRVATSKI BOKSAČKI SAVEZ: Za debakl krive sve osim sebe, i Miluna i organizatore!

Screenshot

Hrvatski boksač superteške kategorije Marko Milun ostao je na korak do borbe za medalju na Svjetskom prvenstvu za seniore, koje se od 6. rujna boksa u Ekatarinburgu. Milun je sjajno krenuo u susretu osmine finala protiv Amerikanca Richarda Torreza.

Dugim direktima držao je nižeg suparnika na distanci i skupljao je bodove kod sudaca. Ali, nakon minute i pol sa spuštenim rukama ulazi u izmjenu udaraca i Torrez jakim krošejima ruši Miluna na pod. Marko se podigao i nastavio susret, ali namon još jednog napada Amerikanca sa ponovnim jakim krošejem turski sudac Yasar Cinar prekida susret, prenio je na svojim stranicama vijest o porazu HBS.

Lijepo izgleda konstatacija da je Marko Milun “ostao na korak do borbe za medalju“, no radi se o “uljepšanici“stvarnosti. Marko Milun je ispao sa Svjetskog prvenstva već u osmini finala, odnosno doživio je poraz u svom drugom meču. To znači da nije ni među osam najboljih na prvenstvu već naprotiv, borio se unutar 16 boksača i više od toga nije mogao. Njegov egzekutor doživio je knock out  u četvrtfinalu, što svjedoči o snazi turnira i konkurencije u kojoj se Milun našao. Dakle nema govora o lošem danu već o realnom stanju stvari. Zar ćemo ispadanje u 1/8 finala zvati “korakom do borbe za medalju”?!

U priopčenju dalje stoji da Marko nažalost nije slušao savjete iz kuta da podigne ruke i jednostavno ga je prevelika želja “otvorila” za suparnika.

Njegovim porazom je hrvatska ostala bez posljednjeg predstavnika na Svjetskom prvenstvu, i to jedinog koji je u Rusiji na ovom natjecanju ostvario pobjedu. Još ostaje i mali žal što je delegat natjecanja napravio loš raspored za superteškaše, kojima je stavio da boksaju dan za danom i to prvi susret tek sedmog dana natjecanja.



Dakle za poraz je kriv Milun koji nije slušao upute iz kuta dok je već bio u knock downu, i zločasti vuk, tj. organizator koji je postavio jednake uvjete za sve teškaše. I onda će isti ljudi iz saveza reći kako Hrgović treba boksati s Milunom za kako bi došao do norme za Olimpijske igre s kojih već ima broncu. Tragikomedija!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI