OČEKIVALI SMO HRABRIJU HRVATSKU: Nemaju imperativ prolaska, mogli su slobodno napasti Portugalce, ne samo braniti se!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija put Slovenije na poprište europske smotre igrača do 21 godine otišla je bez velikih očekivanja. U teškoj skupini, s Portugalom, Švicarskom i Engleskom teško je imperativno tražiti drugo mjesto koje vodi dalje. Upravo zbog te činjenice očekivali smo da će naši mladi talenti u prvoj utakmici protiv Portugala malo više riskirati…

Da, Portugal je u srazu s Hrvatima došao do zaslužene 1-0 pobjede. K tome, Hrvatska nije odigrala toliko lošu utakmicu, ali je platila danak kukavičkoj igri ili taktici. Tako je svejedno. Naime, Portugal možda i jest bolja momčad, ali se Hrvatska ipak isuviše priklonila dugotrajnom čuvanju rezultata, a u takvim situacijama prije ili kasnije jedna greška sve baci u propast. Našima se to baš i dogodilo. Uzalud sav trud u obrani, usredotočenost, pokrivanja, samo mala greškica stajala je Hrvate pogotka sredinom nastavka. Fabio Vieira gurnut je u šansu nakon velike greške naše obrane.

KASNO OTVARANJE

I tek sad se Hrvatska otvorila, a Portugal je samo podigao bedem i prijetio iz protuudara. I nije bilo snage ni mogućnosti za poravnanje. Ispada da je Portugal rutinski odradio posao. A nije tako trebalo biti. K tome, ono par napada koje je Hrvatska ipak uspješno izvela propadali su zbog sebičnosti mladog talentiranog Luke Ivanušeca. Pošto-poto je svaki napad želio završiti udarcem, a imao je kud i kamo bolje solucije, recimo dodavanja, asistencije bi s njim mogao vježbati trener.

Hrvatska je sad u nezavidnoj situaciji, no rekosmo da i nije imala pritisak o glavu da mora proći dalje. Zato smo mislili da će Igor Bišćan i njegovi momci malo hrabrije zaigrati na startu prvenstva.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI