NOVOSTI U LIGI PRVAKA: Više nema skupina, a povećava se i broj klubova

Foto: Guliver Image/Screenshot

Izvršni odbor Europske nogometne federacije u utorak u Beču odobrio je promjene u sustavu nogometne Lige prvaka.

Od sezone 2024/25. igrat će se po švicarskom sustavu u kojem će igrati 36 klubova.

Promjene će biti i kod transformacija iz faze po skupinama u fazu jedne lige. Od sada će svaki klub igrati po osam utakmica. Skupine neće postojati. Svaka momčad utakmice će igrati protiv protivnika iz raznih jakosnih skupina.

“UEFA je danas jasno pokazala da smo u potpunosti predani poštivanju temeljnih vrijednosti sporta i obrani ključnog principa otvorenih natjecanja, s kvalifikacijama temeljenim na sportskim zaslugama, u potpunosti u skladu s vrijednostima i europskim sportskim modelom utemeljenim na solidarnosti,” kazao je UEFA-in predsjednik Aleksandar Čeferin za UEFA-in portal.

“Današnjim odlukama zaključuje se opsežan proces konzultacija tijekom kojeg smo slušali ideje navijača, igrača, trenera, nacionalnih saveza, klubova i liga. Uvjereni smo da odabrani format postiže pravu ravnotežu i da će poboljšati natjecateljsku ravnotežu i generirati solidne prihode koji se mogu distribuirati klubovima, ligama i nogometu diljem našeg kontinenta, istovremeno povećavajući privlačnost i popularnost naših klupskih natjecanja,” istaknuo je.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI