NOVI ‘VRHUNSKI’ POTEZ HNS-a: Čačiću dogovorili prijateljsku na dan derbija Dinama i Rijeke! Pitanje – a tko će točno igrati?

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

HNS je potvrdio kako će Hrvatska 27. svibnja u Los Angelesu igrati prijateljsku utakmicu protiv Meksika, te da će utakmica imati posebnu dimenziju jer će hrvatska reprezentacija po prvi puta igrati na sjvernoameričkom kontinentu. Tu priča staje.

Ako ste se zgražali kada je Hrvatski nogometni savez ugovorio nastup usred sezone na China Cupu u siječnju, onda vam ni ovo neće ‘sjesti’ baš najbolje. Naime, Savez je odlučio kako bi dobro bilo igrati prijateljsku utakmicu u svibnju i to dok većina nogometaša igra finiš sezone, odnosno, kada su itekako potrebni svojim klubovima. HNS je potvrdio kako će Hrvatska 27. svibnja u Los Angelesu igrati prijateljsku utakmicu protiv Meksika, te da će utakmica imati posebnu dimenziju jer će hrvatska reprezentacija po prvi puta igrati na sjvernoameričkom kontinentu.

Tu priča staje. Prvo, Los Angeles?! Zašto? Svi reprezentativci su stacionirani u Europi i zašto bi im onda, u završnici sezone, nakrcali prekooceansko putovanje? Drugo i ono još važnije pitanje je, a tko će točno igrati? Baš tog 27. svibnja igra se posljednje kolo HNL-a i to je na rasporedu derbi Dinama i Rijeke koji bi mogao odlučivati o naslovu. To pak znači kako Čačić može zaboraviti na zvijezde iz HNL-a u reprezentaciji.

Bolje nije ni u ostalim ligama. Španjolska Primera završava 21. svibnja, ali šest dana kasnije igra se finale Kupa Kralja između Barcelone i Alavesa, što znači da Rakitića neće biti. Što se tiče Luke Modrića, Matea Kovačića i Šime Vrsaljka, oni bi mogli biti slobodni, ali samo kao se njihove momčadi ne probiju do finala Lige prvaka, a jedni su od favorita. Isto tako, pitanje je treba li ih Čačić uopće zvati i maltretirati prekooceanskim putovanjem za nebitnu utakmicu s obzirom na to da su odigrali tešku sezonu, pogotovo Modrić. Bolje bi zapravo bilo da preskoče tu utakmicu jer ih 11. lipnja čeka puno važnija utakmica protiv Islanda u kvalifikacijama za SP, a za tu će utakmicu trebati biti svjež i odmoran.

Nadalje, talijanska Serie A završava 28. svibnja, a finale Kupa igra se 2. lipnja, tako da Čačić neće moći računati na Mandžukića, Pjacu, Perišića, Brozovića, Kalinića, Badelja, Roga, Strinića, Pašalića, Posavca i još mnoge druge potencijalne reprezentativce poput Budimira, Perice, Petkovića, Milića…

Što se tiče Bundeslige, tu će možda imati kojeg igrača na raspolaganju jer ona završava 20. svibnja. Stoga može se očekivati Andrej Kramarić, Tin Jedvaj i možda Ante Rebić, ali ako njegov Frankfurt ne izbori finale Kupa. Ista stvar je i s Francuskom ligom koja završava 20. svibnja, ali Monaco bi mogao igrati finale Kupa pa otpada Subašić. Ostaju tu još Ivan Santini i Mateo Pavlović.



Kada je Vedran Ćorluka u pitanju, ruska liga završava 21. svibnja, no u finalu kupa može se još uvijek naći Lokomotiv, tako da i on nije siguran. Isto je i s Domagojem Vidom, njemu pak sezona završava 31. svibnja tako da sigurno otpada. Do sada rezervna opcija, Matej Mitrović, također neće moći u Kaliforniju. Beškitaš igra posljednje kolo 28. svibnja.

Čačić možda neće moći računati ni na Hrvate iz Belgije, Austrije i Grčke. Belgijanci imaju čudan sustav natjecanja i teško je reći tko će kada završiti, a tu spadaju i Lovre Kalinić i Antonio Milić. Nadalje, kod Grka je slično, a Leovčev PAOK u samom je vrhu i borite će se za Europsku ligu. Što se tiče Austrije, prvenstvo im završava 28. svibnja tako da neće biti ništa od Močinića, Radoševića i Ćaleta-Cara.

Eto, pitamo se opet. Tko će na kraju igrati i na što će točno sličiti ta utakmica s Meksikom?

Facebook Comments

Loading...
DIJELI