NOVI/STARI KRALJ AUSTRALIJE: Novak Đoković uzeo naslov na Australien Open!

Instagram

Novak Đoković osvojio je novu titulu na Australian Openu nakon što je danas u finalu pobijedio Dominica Thiema sa 3:2, po setovima 6:4, 4:6, 2:6, 6:3 i 6:4, prenosi Sportklub.

Đoković je odlično ušao u meč. Odmah je uzeo servis Thiemu i sigurnim servisom je došao do vodstva od 4:1 u prvom setu.

Ipak, Austrijanac u sedmom gemu vraća break. Njegova sreća nije dugo trajala, jer je u ključnom gemu na break šansu Novaka Đokovića napravio dvostruku servis grešku i poklonio je prvi set srpskom tenisaču.

Drugi set donosi zaista odličan tenis. Thiem je ovog puta bolje ušao u ovaj dio meča, radi break u trećem gemu, ali ga i vraća Novaku u osmom. Međutim, već u sljedećem gemu Thiem ponovno oduzima servis Đokoviću, a zatim i sigurnim servisom dolazi do osvajanja drugog seta sa 6:4 i poravnava rezultat na 1-1 u setovima.

Thiem fantastično otvara treći set. Napravio je dvostruki break i poveo je sa 4:0. Do kraja ovog seta sigurna igra Austrijanca koji osvaja set sa 6:2 i dolazi do prednosti od 2-1.



U četvrtom setu obojica tenisača su čuvali servis sve do osmog gema, kada Đoković radi break, a zatim je sigurno servirao za osvajanje seta sa 6:3 i izjednačenje rezultata na 2-2.

Na otvaranju četvrtog seta Novak odmah oduzima servis Thiemu. Igrao je sjajno srpski tenisač, spasio je zatim i dvije break lopte i potvrdio je gem na svoj servis. Do kraja je Đoković bez većih problema završio posao i došao je do osvajanja seta sa 6:4 i pobjede od 3-2.

Đokoviću je ovo osmi trofej na Australian Openu i ukupno 17. Grand Slam titula u karijeri.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI