NOVI ŠOK ZA BIŠĆANA UOČI PUTA: Ostao bez ponajboljeg igrača Bundeslige za Euro! Gorica dobila novog repreznentativca

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u ponedjeljak u Sloveniju, gdje će odigrati sve tri utakmice grupne faze Europskog prvenstva.

Izbornik Igor Bišćan uvjeren je da mladi Vatreni mogu pružiti dobre partije te se boriti za mjesto u četvrtfinalu europske smotre, bez obzira na snagu suparnika u skupini – Portugala, Švicarske i Engleske.

No prije puta Bišćan je saznao i lošu vijest. Nakon što je jučer otpao Luka Sučić, danas je Bišćan saznao da također zbog ozljede neće moći nastupiti na Euru. To je zasigurno veliki hendikep jer Sosa u posljednje vrijeme pruža sjajne partije u Sttugartu. Umjesto njega Bišćan je pozvao igrača Gorice  Hrvoja Babeca.

“Imamo dva dana do prve utakmice, moramo napraviti najbolje što možemo. Čekaju nas tri utakmice u tjedan dana, trebat ćemo naći način kako biti spreman za zahtjevne dvoboje. Vjerujemo u sebe, prošli smo teške kvalifikacije i to je bilo pozitivno za naš karakter i mentalitet. U toj pozitivnoj atmosferi, nadam se, možemo osigurati prolazak skupine”, kaže izbornik Bišćan

“Europsko prvenstvo velika je prilika za naše igrače, da vide gdje su u odnosu na svoju generaciju i još se više etabliraju na nogometnoj karti, kao i dobra prilika za nas da vidimo gdje smo kao reprezentacija”, dodao je.



Svoja je razmišljanja uoči puta u Sloveniju podijelio i Luka Ivanušec, prvi strijelac momčadi u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na Europsko prvenstvo.

“Moramo se prilagoditi na naporan ritam. Kako je nama, tako je i drugima. Analizirat ćemo suparnike i bit ćemo spremni kada dođe vrijeme. Imamo kvalitetnu momčad, u dobroj smo formi i imamo svoje šanse. Moramo se koncentrirati na sebe, budemo li najbolji što možemo, onda će i rezultat biti dobar”, kaže.

Napadač Sandro Kulenović ističe koliki je uspjeh što je Hrvatska U-21 po drugi puta zaredom na završnom turniru, a dio igrača iskusio je EP u Italiji i San Marinu prije dvije godine.

“Spremni smo za nešto veće. Na Europskom prvenstvu nema slabijih momčadi, ali i Hrvatska ima svoje kvalitete i želimo izboriti četvrtfinale. Malo smo umorni, no najveći je ponos igrati na Europskom prvenstvu. Ne bojimo se nikoga, idemo pokazati tko smo i što smo”, naglasio je.

Protiv Portugala mini Vatreni igraju 25. ožujka, 28. ožujka protiv Švicarske i 31. ožujka ih očekuje Engleska. Četvrtfinale je na rasporedu krajem svibnja, a izborit će ga dvije prvoplasirane reprezentacije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI