Novi povratak Nikole Pokrivača! Po drugi puta pobijedio je tešku bolest i poručio: ‘Snagu i motivaciju dala mi je kći’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Prije pet mjeseci morao je ponovo uzeti pauzu od nogometa zbog bolesti, a neuništivi Pokrivač ponovo je pobijedio i vratio se na teren.

Bivši hrvatski reprezentativac, Nikola Pokrivač, u dvije godine dva puta se vraćao nogometu nakon dužih pauza zbog bolesti. Prvi put mu se bolest pojavila 2015. godine nakon što je potpisao za Maccabi Petah Tikvu, a nakon liječenja priključio se Slaven Belupu. Prije pet mjeseci morao je ponovo uzeti pauzu od nogometa zbog bolesti, a neuništivi Pokrivač ponovo je pobijedio i vratio se na teren.

“Jedva sam čekao da sve to počne, jer sam predugo bio bez treninga. U početku ću raditi po posebnom programu, neću izlaziti van dok je ovako hladno, ali brzo bih se trebao priključiti momčadi i na vanjskim treninzima. Prolazio sam kroz teško razdoblje, ali sam prebolio to kao i prvi put. Jedva sam čekao da počnem trenirati, a sad jedva čekam da opet zaigram. Kad sam se prvi put razbolio, osobno mi je bilo puno teže nego drugi puta. Sad sam već znao sve kroz što ću prolaziti, tako da sam se pripremio u glavi. Iako je ovaj put sve skupa bilo puno teže, bilo je najbitnije ‘posložiti se’ u glavi. Uspio sam, sve je dobro prošlo, opet sam zdrav i opet treniram”, rekao je Nikola Pokrivač za Sportske novosti.

Istaknuo je kako mu je najveća motivacija za povratak nogometu bila njegova kći Nika. “Najveća motivacija i snaga bila mi je moja mala kćerka Nika koja ima dvije godine. Kad kod mi je bilo teško, samo sam se sjetio nje i odmah sve postane lakše jer ipak je ona ta zbog koje vrijedi živjeti i boriti se”, kazao je Pokrivač.

Pokrivač se priključio momčadi Slavena, a u nastavku sezone očekuje ih zaostatak od deset bodova za Hajdukom. Belupo nije odigrao najbolju polusezonu, ali posljednjih nekoliko kola osjetilo se da se momčad diže.

“Koga nema, bez njega se mora i može. A to se pokazalo i sad. Dok mene nije bilo, dečki su odigrali odlično, s Rijekom su remizirali i nanizali četiri pobjede. Nitko nije nezamjenjiv. Ovih 10 bodova zaostatka za Hajdukom nije nedostižno. Imamo ozbiljnu momčadi, deset bodova možda zvuči puno, ali trebaju ti dvije-tri pobjede i dva-tri kiksa momčadi ispred tebe, i već si tu”, veli Nikola.



Ugovor sa Slavenom planira odraditi do kraja, a kaže kako nema namjeru odustati od nogometa tako skoro.

“Imam još godinu dana ugovora, volio bih to odraditi do kraja. Ako ću se osjećati dobro, ako će obje strane biti zadovoljne, bit ću spreman za razgovor o nastavku suradnje. Mislim da u ovoj ligi još dvije-tri godine sigurno mogu odigrati kvalitetno. Trener Kopić uzeo me kad sam imao 95 kilograma, rekao mi je da dođem i da probam. U Hrvatskoj ima puno klubova, ali oni su jedini pokazali dobru volju, i zato o Slavenu i ljudima koji žive u ovom gradu mogu reći samo sve najbolje”, kaže Pokrivač.

“Bio sam u puno klubova, ali teško da se negdje radilo ovako kvalitetno i disciplinirano kao u Slavenu Belupu. Čudo je kakve treninge imaju Kopić i Bašić. Ljetne pripreme na Rogli bile su mi najteže ikad, nigdje nisam imao takve pripreme, ali sigurno da se sav taj trud na kraju isplati, ništa nije uzaludno. Tih mjesec i pol brzo prođe, a kroz utakmice se sve vrati. Vidjet će se to i na proljeće”, zaključuje Pokrivač.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI