NOVI ISPAD ‘ZAGREBAČKOG LUJA XIV.’ Dražena Medića: Nećete vjerovati što je vladar NK Zagreba ovoga puta napravio

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Nakon što je svojom 'osebujnom' vladavinom, autokratskom reklo bi se, srozao NK Zagreb do dna Druge HNL, Medić je napravio još jedan potez po kojem ga se neće pamtiti.

‘L’état c’est moi’, odnosno, ‘Država, to sam ja’, rekao je tamo davne 1655. godine francuski kralj Luj XIV, a te se neslavne uzrečice drži, narodski bi se reklo ‘kao pijan plota’, predsjednik NK Zagreba, Dražen Medić. Samo što je on tu izreku očito malo izobličio u ‘NK Zagreb, to sam ja’, ali smisao se nije promijenio. Nakon što je svojom ‘osebujnom’ vladavinom, autokratskom reklo bi se, srozao NK Zagreb do dna Druge HNL, nakon što je rasprodao sve nogometaše koji su iole iskakali kvalitetom od prosjeka, a onda je rasprodao i one prosječne, uključujući i vlastitog sina, nakon što je promijenio dresove i grb kluba, Medić je napravio još jedan potez po kojem ga se neće pamtiti. Dobro, pamtit će ga se, ali ne po dobrom.

Nakon subotnjeg poraza protiv Gorice, koji je ujedno Zagreb zakovao na začelje ljestvice Druge HNL uz Lučko i Imotski, Medić je, kako tvrde Sportske novosti, držao zaključane u svlačionici dva sata. Isti je postupak napravio i u nedjelju, a onda je pred nogometaše bacio nevjerojatnu ponudu u obliku ‘otkaza’. Čak sedmorica nogometaša Zagreba tu su vidjela priliku za bijeg iz torture ‘zagrebačkog dvorca u Kranjčevićevoj’. Kovačič, Šehić, Muić, Tešija, Prelas, Travaglia i Musa, napustili su klub. Petorica od tih igrača članovi su prve momčadi, a to pak znači kako Zagreb gotovo sigurno pada u treći ligu. Egzodus ne može biti spriječen jer klub, vidi vraga, nema Skupštinu pa glas razuma ne postoji i sve što Medić kaže mora se izvršiti promptno i očigledno bez pogovora.

NK Zagreb je, nota bene, jedini klub pored Dinama i Hajduka koji je osvojio naslov prvaka Hrvatske i to ne tako davno, eto prije 15 godina, a danas je klub o kojem se piše jedino kada Medić napravi nešto poput ovoga. Žalosna priča o ponosu Zagreba i zagrebačkog nogometa, zaista žalosna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI