POZNATI NOGOMETNI TRENER UPOZORAVA: ‘Imamo mi i talent i snagu, ali fali centarfor’

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon neočekivanog posrtaja hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru 2022. godine još ne prestaje bura u javnosti.

Samo 2:2 protiv Slovačke i spoznaja da ćemo morati pobijediti Rusiju u zadnjem kolu ulijeva strah…

Izvrstan trener, pa i komentator nogometnih zbivanja, elokventan, Ilija Lončarević i nije toliko razočaran ovom zadnjom utakmicom, misli on pritom na neke segmente igre. Konačni rezultat nas je sve razočarao, pa i njega…, piše portal Dnevno.

“Teško je shvatiti da momčad s toliko dobrih igrača ima muku u onim utakmicama koje bi morala lakše riješiti, pa i sada protiv Slovačke. Jest, napadalo se, tuklo na gol, prijetilo se stalno. Vidjelo se baš sad da nam nedostaje onaj strijelac koji će otpatke ugurati u gol, a od dvije šanse jednu sigurno iskoristiti. Previše se tu promašuje. Da imamo takvog napadača ova utakmica bi završila u našu korist, bez obzira koliko golova primili, a primili smo ih previše”, rekao je Lončarević.

No, on je našao i opravdanje zašto je to tako.



“Ponajprije, naša momčad robuje nekim navikama, teško radi pritisak u samom kaznenom prostoru. Imamo dosta mladih igrača koji se još traže, sve je to onda razlog jednoj nesigurnosti koja nas sputava. I nije tu krivac Zlatko Dalić, ni slučajno. Nemamo mi toliko širok izbor vrhunski spremnih igrača. Imamo mi igrača, ali vrhunski spremnih ne možemo imati u uskoj bazi. Moramo se i dalje oslanjati na Modrića, on je u godinama, ima želju, sve on čini dobro. Ali, potrebna nam je neka svježina, to je jasno. Kad je netko iscrpljen i ideje mu ponestaje”, istaknuo je.

Osvrnuo se i na obranu za koju je rekao kako se “obrana stalno mijenja, zato se i dogode ovakvi propusti, kao kod prvog gola, a tu se vidjelo kako je dobar igrač Hamsik“.

“Kakvu je loptu uputio iza druge stative igraču koji je istrčao 80 metara. Spominju da je Livaković mogao bolje reagirati, nisam tog dojma. Da je ostao na golu i primio ga, opet bi bio krivac što nije istrčao. Druga stvar je u pitanju, naša obrana jednostavno ne da nije uigrana nego se prečesto mijenja. I to vam se dogodi. Slovaci su ozbiljan sastav, u prvoj utakmici smo sretno pobijedili, sada nesretno nismo došli do trijumfa”, naglasio je trener Lončarević.

Na upit o tome što mu se ipak svidjelo kod hrvatske reprezentacije odgovorio je da “imamo mi i talent i snagu i znamo probijati guste obrane, pa ne bi imali sveukupno toliko šansi, kao sad protiv Slovačke”.

“Ali, fali centarfor koji će to pospremiti. Ovo je mogla biti lagana utakmica s jednim strijelcem s dobrim prosjekom zabijanja iz udaraca gdje te nitko ne ometa. I kod drugih je o tome riječ, lopta je lagana, ide fino na nogu, šansa je to i onda uslijedi traljav udarac. Dobro, to je nervoza, ali ipak… Ništa, Rusiju treba dobiti, mi imamo bolje igrače od Rusije, ali Rusija je do ovog iskoraka na ljestvici došla kao momčad”, zaključio je Lončarević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI