ZA DNEVNO KOMENTIRA ĆIRO BLAŽEVIĆ: ‘Žao mi je što je utakmica završila jer više neću gledati Petkovića’

screenshot

“Utakmica je dobra čim se ja tresem. A tresao sam se. Iz jednostavnog razloga. Dinamo je igrao predobro da ne bi ostvario pobjedu. Baš sam zadovoljan kako je izgledao Dinamo, čestitam i igračima i treneru Zoranu Mamiću, od srca.” Tim nas je riječima dočekao trener svih trenera, nekad i u nekoliko navrata i trener zagrebačkih Plavih…

“Svidjelo mi se što je Dinamo bio otvorenog garda. To volim, tako sam i kao trener volio da izgledaju moje momčadi. No, jedno su želje a drugo mogućnosti, za otvoreni gard moraš imati kapacitete, i to junačke. A Dinamo ih je večeras baš imao.  Ovo što je igrao Bruno Petković izgledalo je antologijski. Pa čovjek ih je sam uništio, ali u tome mu je pomagao cijeli kolektiv. Ne zaboravite, kolektiv izbacuje pojedinca.”

Pitamo ga je li on zaista pravi igrač, s obzirom na to da je dugo bio izvan forme…

“Petkoviću su se stvari otvorile”

“Naravno da jest. Pa kod rasnih strijelaca moraju se neke stvari otvoriti. Kad on nije igrao tu je bio Oršić, sad kad Oršića nema tu je Petković. Eto, tu vam leži snaga jedne momčadi, da ima nekoliko pojedinaca koji sami mogu odlučiti utakmicu. Nogomet je sport u kojem se događaji i stvari odlučuju jednim ili dva poteza. To je večeras napravio Petković. Dva gola i jedna asistencija. Učinak je to za ocjenu deset.”



O Petkoviću se Ćiro Blažević raspričao:

“Neki mi ga uspoređuju s mojim Cerinom prije 40 godina, ali to je glupo uspoređivati.  To je bespredmetno uspoređivanje. Danas je nogomet puno brži i fizički zahtjevniji.  Petković ima sve, skok, prizemnu igru. On kad vodi loptu kao da je vodi čovjek koji je visok samo metar i pedeset centimetara. Tako je spretan s njom., K tome, brz je u kretnjama. U skok igri je nenadmašan. On vrijedi za trojicu, sam je kao tri igrača.  Uživao sam u njegovom nastupu, žao mi je bilo što je utakmica završila jer više neću gledati Petkovića.”

Dinamo  može biti siguran u prolaz?

“Nogomet je, sine, takav da nikad nisi siguran. Momčadi u očaju, kad ne mogu ništa izgubiti, odigraju maestralnu partiju. I zato Krasnodar treba shvatiti kao madridski Real. Zamislite samo da ovo upropastiš, pa svi bi se živi požderali”.

Za kraj je Ćiro poručio:

“Ovo je sjajna afirmacija našeg klupskog nogometa. Izgleda da nas čeka još zanimljivih utakmica. Nadam se uskoro pred publikom. I ja jedva čekam publiku, dosta je bilo izolacije.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI