VELIKI SKANDAL POTRESA ITALIJU! Žestoke reakcije na neodigrani derbi u Torinu

Nogometna Italija nije dugo čekala prvi skandal koji je nastao nakon neodigrane utakmice trećeg kola između Juventusa i Napolija.

Iako su reakcije dosta oprečne između dva sada već zaraćena tabora ostaje nejasno tko je zapravo trebao donijeti odluku o dozvoli igrača Napolija za putovanje u Torino a sve pod paskom epidemioloških službi.

Predsjednik Napolija Aurelio de Laurentis tražio je odgodu utakmice, slao poruke upravi ‘stare dame’, ali oni su mu poručili da su pravila jasna te da se moraju pojaviti na utakmici.

Protokol je jasan, ako se dogodi zaraza korona virusom, klub se treba ponašati prema unaprijed određenim pravilima te, ako Savez ne odluči drugačije, na utakmicu stići s barem 13 igrača i golmanom. Tako se Napoli u nedjelju navečer trebao pojaviti na stadionu u Torinu, ali oni su bili u samoizolaciji u Napulju te se utakmica nije odigrala. Iako se Napoli poziva na lokalne vlasti koje nisu dopustile izlazak igračima iz granica pokrajine, iz Serie A su poručili da vlasti u Napulju nisu uzele u obzir zdravstveni protokol dogovoren između državnog ministarstva zdravstva i sporta i nogometnih vlasti.

U Juventusu koji nije želio odgoditi utakmicu samo tvrde kako se oni drže pravila i protokola te da su igrači Napolija morali doći na utakmicu.



“Trebali smo gledati jednu od najboljih utakmica u talijanskoj ligi, a sad se moramo nositi sa situacijom u kojoj se utakmica nije odigrala. No, to je jednostavno, protokoli saveza i ministarstva zdravstva su jasni te je klub trebao u ‘mjehurić’ nakon što su saznali da imaju zaraženog. Mi smo to napravili i održavali normalne aktivnosti, a to su trebali i oni te samim time kasnije doći na utakmicu.” rekao je Andrea Agnelli.

Dva dana prije utakmice klubovi su dužni obaviti testiranje te je Juventus tako saznao da dva člana njihovog stožera imaju koronu te su oni otišli u samoizolaciju prema protokolu, a ostali su nastavili s ‘novim normalnim’ radom.

“Čuo sam se s De Laurentisom par dana prije utakmice. Slao mi je poruke, tražio odgodu, ali ja sam samo jasno poručio da Juventus poštuje pravila i da moraju doći na utakmicu.”, rekao je predsjednik Juvea.

Sada se čeka odluka talijanskih nogometnih vlasti oko toga hoće li utakmica biti registrirana 3:0 za Juventus, ili će se uvažiti argumenti Napolija koji izgleda kako ima i problem s tim da je trener Gattuso zaražen korona virusom mada to iz kluba odlučno opovrgavaju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI