Treća uzastopna pobjeda Osijeka, Istra 1961 dostigla Šibenik

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Nogometaši Osijeka ostvarili su treću uzastopnu pobjedu u Prvoj HNL otkako je na njihovu klupu sjeo Nenad Bjelica svladavši na svom terenu Goricu sa 2-1 (1-0), dok je u drugom subotnjem susretu 6. kola Istra 1961 također kao domaćin nadigrala Šibenik sa 1-0 (1-0).

U  Gradskom vrtu Osijek je do pobjedničkog pogotka stigao u sedmoj minuti sudačke nadoknade koja je u drugom poluvremenu zbog brojnih sudačkih provjera trajala više od 12 minuta. Osijek je poveo golom Miereza iz kaznenog udarca u drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena, na 1-1 poravnao je Lovrić u 84. minuti, no u sedmoj minuti nadoknade Grgić je pogodio za pobjedu domaćih.

Osijek je do kaznenog udarca došao nakon nespretne reakcije braniča gostiju Doke kojega je u duelu s Mierezom lopta pogodila u ruku. Argentinski je napadač bio siguran izvođač najstrože kazne za prednost domaćih. Kada je Doka u 72. minuti prestrogo dobio i drugi žuti karton te je bio isključen Osijek je bio u dobitnoj situaciji, imao je i rezultatsku i brojčanu prednost. No, u 84. minuti kardinalno je pogriješio veznjak domaćih Ndockyt koji je odigrao krtku loptu prema svojoj zadnjoj liniji, to dodavanje presjekao je Delfi te dodao do Lovrića koji je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora izjednačio na 1-1. U samoj završnici utakmice Osijek je odigrao dobru akciju nakon koje je Bohar uputio prizemni udarac sa 15 metara koji je Kahlina uspio odbiti, ali na odbijanac je natrčao Grgić i osigurao vrijedna tri boda.

Osijek je sada treći sa 10 bodova, tri manje od prvog Dinama i druge Gorice, a tri više od četvrtog Hajduka i petog Varaždina.

U Puli je strijelac jedinog gola za prvu pobjedu domaćeg sastava u novoj sezoni bio je Ivančić u 39. minuti. Prethodno je Vuk odlično prošao po lijevom krilu i uputio povratnu loptu točno na bijelu točku gdje je natrčao Ivančić i snažnim udarcem zatresao mrežu. Imala je Istra 1961 sredinom nastavka odličnu priliku za povećanje prednosti, sudac Pajač je nakon pregleda snimke dosudio kazneni udarac zbog igranja rukom Bilića, no udarac Gržana obranio je vratar gostiju Labrović.



Istra 1961 ovom se pobjedom bodovno izjednačila sa Šibenikom, oba sastava imaju po četiri boda, kao i Slaven Belupo i Lokomotiva koji su odgodili svoj dvoboj ovoga kola zbog europskih obaveza Lokomotive.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI