TAKO TO RADE HRVATI: Osječani se originalnom porukom oprostili od Maradone!

Smrt Diega Maradone zavila je svijet u crno ovog tjedna, a dva dana nakon odlaska legende i dalje pristižu oproštajne poruke navijača.

Brojni sportaši, političari, ali i navijači svih mogućih klubova dali su svoj doprinos u oproštaju od Malog zelenog, a na osebujan način to su prikazali i Osječani.

Naime, u Glasu Slavonije osvanula je osmrtnica s likom Diega Maradone uz originalnu poruku: “Babo, hvala ti za sve…”

Posljednji pozdrav preko hrvatskih novina uputilo je 15 osječkih navijača.

” Nema tu neke prevelike filozofije. Diego je bio kralj nogometa. Najveći svih vremena i jednostavno smo osjetili potrebu da mu se odužimo za sva ona silna zadovoljstva koja nam je pružao tijekom nogometne karijere. Osim toga, možda se varam, pa neka nam navijači ostalih naših klubova ne zamjere, ali mislim da je NK Osijek jedini hrvatski klub koji se može pohvaliti s Maradonom na svome dresu. A, ako nije jedini onda je svakako zadnji i to prije par godina kada su predstavnici Osijeka Maradoni u Zagrebu za vrijeme finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine uručili Osijekov dres s brojem 10 i njegovim imenom. Ta fotografija svima nama u Osijeku ostat će kao jedna od brojnih lijepih uspomena na ovog nogometnog velikana”, rekao je jedan od potpisnika osmrtnice u razgovoru za Jutarnji list.



Maradona je pokopan u četvrtak navečer u krugu najbliže obitelji, a od njega su se oprostili desetine tisuće Argentinaca na ulicama Buenos Airesa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI