REVOLUCIJA U LIGI PRVAKA: Dolaze velike promjene, a Dinamo ima nevjerojatnu priliku

UEFA će sljedećeg mjeseca uvesti revolucionarnu promjenu u sustavu natjecanja Lige prvaka koje će nastupiti od sezone 2024./2025., a mogla bi utjecati i na zagrebački Dinamo.

Naime, Liga prvaka će se od te sezone igrati bez skupina. Do sada su 32 momčadi bile smještene u osam skupina, a prema novom sustavu natjecanja 36 ekipa će igrati najjače europsko nogometno natjecanje, ali neće biti smještene u skupine, piše francuski L’Equipe.

Igrat će se jedna liga gdje će svaka momčad odigrati 10 utakmica. Momčadi će biti podijeljene u četiri jakosne skupine i igrat će pet ekipa iz različitih jakosnih skupina. Protivnici će kao i do sada biti odlučeni ždrijebom, a svaka momčad će odigrati pet domaćih i isto toliko gostujućih utakmica.

Ogromna šansa za Dinamo

To znači ukupno 100 utakmica više u cijelom natjecanju nego do sada, a Dinamo ima veliku priliku jer bi mogao ući u Ligu prvaka izravno. Jedno od izravnih mjesta pripast će ekipi s najvišim koeficijentom iz zemlje koja nema pravo na direktni ulazak u Lige prvaka. Ako neki drugi hrvatski klub bude prvak te sezone, onda neće ostvariti izravni plasman jer svi ostali klubovi imaju dosta slabiji koeficijent od Dinama.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI