POZNATI TRENER SE POBUNIO: ‘S novim pravilom nikad ne znaš što ti se može dogoditi’

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer smatra da bi pravilo igranja rukom koje je trenutačno na snazi u engleskoj Premier ligi, a prouzročilo je nekoliko kontroverznih odluka u prvim utakmicama nove sezone, moralo biti jasnije.

Protiv Manchester Uniteda je dosuđen kazneni udarac u domaćem porazu od Crystal Palacea (1-3) na otvaranju sezone, ali su i nagrađeni jedanaestercem u dvoboju protiv Brightona, nakon što je sudac već označio kraj utakmice, iz kojeg su došli do pobjede (3-2).

Tottenham je protiv Newcastlea ostao bez sva tri boda nakon što je u sučevom dodatku dosuđen kazneni udarac jer je lopta pogodila u ruku Erica Diera, koji u trenutku kontakta nije ni znao gdje se lopta nalazi.

‘S novim pravilom nikad ne znaš što ti se može dogoditi. Možemo o tome diksutirati cijeli dan, ali potrebno je razjasniti što je prekršaj za kazneni udarac. Sada se čini da možeš samo gurnuti loptu u nečiju ruku, kao što se nama dogodilo protiv Palacea, i da zbog toga bude dosuđen jedanaesterac’, rekao je Soskjaer i nastavio:

I onaj udarac glavom protiv Tottenhama, gdje igrač nije ni znao da ga je lopta udarila. Vidjeli ste pogodak koji je Chelsea postigao na kraju utakmice protiv West Broma? Nije li i to igranje rukom.



Dok se prijašnje pravilo oslanjalo najviše na procjenu suca je li igranje rukom bilo namjerno ili ne, sadašnje se bazira na pretpostavci je li ruka u prirodnom položaju ili je pozicioniranjem ruke igrač povećao volumen svog tijela.

‘Treba nam jasnije pravilo. Mnogo je toga u ovom trenutku što nije normalno. Napravljeno je mnogo promjena i modifikacija različitih pravila”, zaključio je Solskjaer.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI