OKO SOKOLOVO O SPORNOJ SITUACIJI S DERBIJA: ‘Suci moraju bolje reagirati kod takvih stvari’

Oko sokolovo, Mario Strahonja, prokomentirao je sudačke odluke u prošlom kolu HNL-a u HRT-ovoj emisiji “Stadion.” Strahonja tvrdi kako je Osijek mogao i uvjerljivije slaviti protiv Rijeke s obzirom na to da glavni sudac utakmice Duje Strukan nije dosudio kazneni udarac.

Sporna situacija dogodila se kada je napadač domaćina Ramon Mierez pao u šesnaestercu nakon povlačenja, a Strahonja tvrdi da usprkos tome što Mierez voli naglasiti pad, suci i VAR soba moraju bolje reagirati. Unatoč pogrešci suca, Strahonja smatra kako je Strukan korektno vodio utakmicu te da je zaslužio dobru ocjenu za svoju predstavu na derbiju. Utakmica je završila 2:0 pobjedom domaćeg Osijeka.

Situacija s utakmice Istra-Varaždin zbunila mnoge

Druga sporna situacija dogodila se na utakmici između domaćine Istre i Varaždina te je mnoge gledatelje ostavila u čudu. U 32. minuti utakmice Šime Gržan pada u šesnaestercu Varaždina te mu glavni sudac Fran Jović pokazuje žuti karton zbog simuliranja. Nakon intervencije VAR sobe, Jović mijenja odluku i dosuđuje kazneni udarac za Istru. No, detalj koji je zbunio gledatelje dogodio se prilikom izvođenja najstrože kazne. Stefan Lončar promašio je svoju priliku s bijele točke , a mnogi su primijetili kako su čak 4 igrača Varaždina ušli u šesnaesterac prije nego je kazneni udarac izveden. Strahonja je objasnio kako ovakve situacije može vidjeti i dosuditi samo glavni sudac:

“Istina, taj penal nije pravilno izveden. Ali ovdje je važno naglasiti da taj prekršaj nije pod ingerencijom VAR-a. VAR se javlja samo ako golman prerano izleti s linije.”



Na utakmicama Lokomotiva – Gorica i Slaven Belupo – Šibenik, Mario Strahonja nije primijetio veće sudačke pogreške.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI