NOGOMET U BRUTALNOM NOKAUTU: Slijedi zabrana igranja za reprezentacije! Evo što pišu europski mediji!

Grafika 7dnevno

Europski nogomet nalazi se u teškom nokautu! Vijest koja je jutros stigla na adrese brojnih redakcija, ali i na samu krovnu europsku organizaciju, naprosto je šokiralo nogometni svijet.

12 europskih, među kojima su i najjače momčadi, a ujedno i najbogatije, odlučile su se odvojiti od Lige prvake i ostalih europskih natjecanja te stvoriti svoje bogataško natjecanje.

Dosta ranije se i pojavila takva određena tematika u nogometnom svijetu da bi se klubovi mogli izdvojiti i stvoriti svoja natjecanja, ali sve je bilo riječ o špekulacijama.

Svoje su rekli nogometni klubovi koji su se uključili u ovo. Zasad ih je 12, a tko će još biti teko je znati jer je ustvari prvi dan otkako se saznalo za ovu informaciju.

Službeno su odbili ulazak u ovo natjecanje njemački Bayern Munchen, Borussija Dortmund te francuski PSG.



Planira se kako će ih biti sveukupno 20 u toj ligi te će premije biti i više nego izdašne. Nagađa se kako bi pobjednik jednog takvog natjecanja mogao dobiti i do 400 milijuna eura, što je daleko više od Lige prvaka (cca 120 milijuna eura).

Predsjednik UEFA-e se nalazi u jako teškoj poziciji i već je poručio kako igrači koji nastupe u ovom natjecanju, neće moći sudjelovati u reprezentativnim akcijama na Europskom prvenstvu i Svjetskom prvenstvu.

Što će od svega biti, još je teško za znati, a donosimo vam i europske naslovnice o ovoj temi:

Britanski Sky Sport – “Europska superliga: Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin osuđuje ‘sramotne’ prijedloge i potvrđuje da igračima zabranjuju Svjetska prvenstva i Euro”

Francuski France Football – “Aleksander Čeferin (UEFA): Onima koji igraju u Super ligi bit će zabranjeno Svjetsko prvenstvo i Euro”

 

Njemači Bild – “Nema superligaških zvijezda na Europskom prvenstvu!”

Španjolska Marca – “Čeferin: Tko god igra u toj Super ligi, neće više igrati za reprezentaciju”

Talijanska Gazzeta dello Sport – “Čeferin: Andrea Agnelli? Kakvo razočaranje. Nikad nisam vidio da netko ovako laže …”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI