MENADŽER OTKRIO LUDU PRIČU: Maradona je mogao igrati za Dinamo!

Smrt Diega Maradone pogodila je nogometni svijet, a osobito njegovu obitelj koja se u četvrtak od njega oprostila na pogrebu u užem obiteljskom krugu. Uz blisku obitelj argentinske legende vezana je i jedna manje poznata informacija koju je u razgovoru za Večernji list otkrio menadžer Marko Naletilić.

Pri kraju ’80-ih moglo se dogoditi da nogometaš slavnog prezimena zaigra za Dinamo. Za dolazak među Plave kandidirao je Hugo Maradona, devet godina mlađi brat legendarnog Diega, a tim poslom bavio se bivši veliki nogometni menadžer Predrag Naletilić, koji je preminuo prošlog mjeseca.

Marko Naletilić je za Večernji ispričao kako je tekao posao kojim se bavio njegov otac, s epilogom u kojem je glavnu riječ imao Dinamo. Plavi su na koncu odbili mlađeg Maradoninog brata.

‘Sjećam se Huga Maradone, iskreno, nije bio posebno dobar nogometaš, to su u Dinamu dobro bili procijenili. Tata je vjerojatno u to vrijeme želio pomoći Diegu, s kojim je bio dobar. Znam da je nakon toga Huga bio odveo u bečki Rapid, gdje smo se čak bili družili nekoliko dana’, rekao je mlađi Naletilić.

Hugo Maradona tako nije završio u Dinamu, ali u karijeri koja je završena 1999. godine prošao je niz klubova. Uz Rapid, u Europi je igrao i za talijanski Ascoli i španjolski Rayo Vallecano, a u nastavku njegovog nogometnog puta tu su bile i postaje u Venezueli, Urugvaju, Japanu i Kanadi.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI