LEGENDA SE DIVI HRVATU: ‘On vam je najveći veleposlanik! Svi znaju da dolazi iz Hrvatske, velika je to stvar’

Dinamo će u četvrtak u prvom kolu Europske lige ugostiti Feyenoord, koji s klupe vodi legendarni trener Dick Advocaat.

“Iskreno, ne poznajem skroz dobro Dinamo, kao recimo klubove koje gledam svakodevno ili bolje kazano svaki tjedan. Međutim, ono što jako dobro znam jest činjenica da je Dinamo stvorio toliki broj velikih igrača da je to, mogu reći, gotovo nevjerojatno. Međutim, mislim da to znaju svi, da nisam jedini koji se divi onome što je uspjelo tom klubu. Kad se radi o današnjoj momčadi, onda tu imam svog asistenta Željka Petrovića, u kojeg imam maksimalno povjerenje. Željko je analizirao našeg suparnika, tako da mogu ustvrditi da ćemo biti spremni”, rekao je za Sportske novosti Advocaat.

Nizozemski trener zna odakle mu prijeti najveća opasnost.

“Idite, ako jedan Bruno Petković, koji je hrvatski reprezentativac, a radi se o velikoj reprezentaciji, sjedi na klupi, a igra švicarski reprezentativac Gavranović, onda to dovoljno govori o jačini Dinama. Jako cijenim i Mislava Oršića, o njemu sam dobio toliko informacija, radi se o iznimno opasnom igraču. Još jednog igrača bih htio istaknuti, taj nije igrao u toj posljednjoj utakmici, radi se o Ademiju. Znam da je Ademi motor momčadi, jedan od krucijalnih igrača.”

Otkrio je Advocaat i što misli o hrvatskom nogometu.“Na to vaše pitanje može se odgovoriti na dva načina. Dakle, ako me pitate o hrvatskom prvenstvu, ne mogu puno kazati, jednostavno, nisam ga pratio, tek sam se zainteresirao kad smo na ždrijebu izvukli Dinamo, a to je prekratko vrijeme da bih o bilo čemu mogao pričati. Međutim, ako me pitate o hrvatskoj reprezentaciji, onda ću kazati ono što će vam kazati svi stručnjaci na svijetu. Radi se o fenomenalnoj reprezentaciji s fantastičnim igračima. Međutim, osim igrača Dinama, za hrvatsku reprezentaciju ne igraju igrači iz Hrvatske lige. Igraju u većini igrači koji su dio velikih svjetskih klubova. Hrvatska je od 1998. godine na svjetskoj sceni kao jedna od ponajboljih reprezentacija. U nacionalnoj vrsti imate jednog Luku Modrića, koji je osvojio sve što se može osvojiti, on je vaš najveći veleposlanik, tu ne mislim samo na nogomet, već i na vašu državu. Kad god se spomene njegovo ime, onda se zna da dolazi iz Hrvatske, velika je to stvar.”

Advocaat je otkrio kako u Zagrebu očekuje zahtjevnu utakmicu u kojoj su šanse 50:50, a osvrnuo se na to tko bi mogao dalje iz skupine.

“Svi imamo podjednake šanse. Baš svi… Gledajte, ja uopće ne bih iz borbe za prolaz dalje isključio austrijski Wolfsberger. Nekako mislim da će netko stradati i u Austriji. Nije da im sada ide nešto dobro, ali imaju kvalitetu. No, dobro, glavni favoriti za prolaz dalje su CSKA, Dinamo i Feyenoord.”

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI