KOMENTAR NAŠEG NOVINARA: Priča o mrtvom kralju i slavljenju novog kralja nije izlizana, Messi je gotov, došao je Mbappe

Priča o mrtvom kralju i  slavljenju novog kralja kroz povijest je izlizana, no  i te kako zna biti aktualna u životu, time i u sportu.

Sjajan trijumf Paris Saint Germainea u Barceloni, tri pogotka Killiana Mbappea, njegova nadnaravna partija jednostavno nudi takav zaključak. Messi je gotov, sad je tu Mbappe. Makar, da se razumijemo,  Barcelona dugo nije ono što je bila i što bi trebala biti. PSG je tu činjenicu sjajno iskoristio, iako u francuskom prvenstvu pomalo i glavinja, sada je u Ligi prvaka ovim trijumfom zapravo i istakao kandidaturu za europski naslov u ovoj čudnoj sezoni, bez publike, pod antipandemijskim mjerama.

Iako se nerijetko i od Mbappea očekivalo više, na njegovoj strani  je i mladost i perspektiva, ali i ono najvažnije za sportaša. Glad za trofejima.

Mbappe može do kruga velikana nogometne igre samo ako će osvajati trofeje, svi golovi, asistencije, atraktivni driblinzi i potezi su tek zbog umjetničkog dojma. Kojeg on ima napretek. Ali, morati će osvajati trofeje poput Messija nekad i Ronalda. Onda će biti  tu među najvećima današnjice.

Partijom u Barceloni on je to i dokazao i pokazao. Tu svoju silnu želju da se prometne u svjetskog nogometnog lidera. Zabiti tri gola na Barceloninom travnjaku najbolja je preporuka i poruka za Mbappeovo jurišanje na europski, pa i svjetski krov.  On će u tome i uspjeti, još u Monacu  na sebe je bacio pozornost, bilo je pitanje u koji će klub otići. Da, i Barcelona je bila zainteresirana, nije ga uzela da ne bi dirali karizmu Messija. I gle! Što se dogodilo. Mbappe je novi kralj, Messi je morao abdicirati.



Drugi dvoboj Red Bulla i Liverpoola završio je možda i očekivano, iako je bilo teško pretpostaviti dominaciju Liverpoola protiv Nijemaca nakon blijedih partija Kloppove momčadi  u Premier ligi. No, silno iskustvo koje ima engleska  momčad, a  s iskustvom čekate suparničke greške i poentirate, bila je prevaga u  ovome srazu. Jest, možda je moglo biti i nešto drugačije, naš Španjolac, nije to pretenciozno tako napisati, Dani Olmo je na samom početku utakmice uzdrmao stativu.

Šteta. Ali, Liverpool je koristio plahost i neiskustvo momčadi iz Leipziga, i dočekao greške s kojima je praktički rješio pitanje pobjednika ove utakmice osmine finala.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI