IZBORNIK FRANCUSKE ‘BOCNUO’ HRVATE: ‘Znam da vam to sigurno smeta, nadam se da će se to nastaviti’

Didier Deschamps još je jednom nadmudrio Zlatka Dalića te je Francuska s 2:1 pobijedila Hrvatsku, ovog puta na Maksimiru u četvrtom kolu Lige nacija.

“Nema lakih utakmica. Utakmica protiv Hrvatske je bila teška, igrali smo jako dobro iako smo pali snagom u drugom poluvremenu. Drago mi je da smo slavili kao i u Rusiji”, započeo je Deschamps pa nastavio:

“Imali smo propuštene prilike Kyliana i Martiala, ali ukupan prosjek je na kraju dobar. Mogli smo više voditi u prvom poluvremenu.”

“Promjena je najbitnija bila da me igrači nisu čuli kad su bili na terenu, ali ambijent je bio dobar. Zadovoljit ćemo se kod kuće s kapacitetom koji ćemo imati s obzirom da je situacija takva kakva je.”

Francuski izbornik istaknuo je napadačku igru svoje momčadi.



“Bilo je fluidnije, igrali smo bolje nego Hrvatska. Portugal nam nije dao da se razmašemo pa protiv njih nismo mogli igrati svoju igru. Martial i Mbappe su se odlično nadopunjavali, a Griezmann im se odlično priključio te je zabio lijepi gol.”

Pogba je priliku dobio tek u nastavku.

“S nekim igračima nisam htio riskitrati pa je igrao Rabiot i odigrao odličan susret, kao i utakmicu prije. Neke igrače treba čuvati jer će se u sljedeća tri tjedna odigrati devet utakmica.”

Za kraj je Deschamps istaknuo:

“Hrvate sigurno smeta naš pobjednički niz i nadam se da će se to nastaviti. Mi u Lisabon idemo tražiti prvo mjesto u skupini i zato je ova pobjeda važna.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI