Hoće li ovo uistinu biti novi format? Putem interneta širi se promijenjeni koncept Lige prvaka, čak bi se utakmice igrale van Europe?

Svatko od nas zna kako internetom znaju kružiti raznorazne stvari te dosta njih zna biti i pogrešna, ali obzirom na situaciju u nogometu i kako je osmišljena bila Superliga pa magično propala, onda svaka pojava “novog dokumenta” izaziva pažnju.

Tako je procurio “dokument” na društvenim mrežama te ako su istiniti navodi, Liga prvaka bi trebala doživjeti transformaciju.

Koncept je sljedeći:

Skupine bi bile formirane ždrijebom, a klubovi bi bili razvrstani u deset jakosnih skupina u kojima se mogu naći maksimalno dva kluba iz iste zemlje. Jakosne skupine bi se slagale prema koeficijentima momčadi što bi mnogima jamčilo stalne nastupe u Ligi prvaka, dok bi drugi svoj nastup u Ligi prvaka tražili putem kvalifikacija, a tu bi se vjerojatno našli i hrvatski predstavnici.

Momčadi bi međusobno igrale samo jednu utakmice, a prve dvije momčadi iz svake skupine otišle bi u osminu finala dok one momčadi koji bi bile raspoređene od trećeg do šestog mjesta igrali bi razigravanje za nastavak natjecanja.



Dakako najzanimljivi detalj koji se pojavio u “dokumentu” je onaj kako bi se jedno kolo moglo igrati van Europe. To bi dakle bila svojevrsna promocija same Lige prvake, a lokacije koje su spominju su Sydney, Peking, New Jersey, Rio de Janeiro i slične lokacije.

Svakako djeluje kao zanimljiv koncept, ali kao što smo i na početku teksta istaknuli, internetom kruže raznorazne stvari…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI