HOĆE LI KOVAČ PREŽIVJETI? Ovo mu se nikad nije dogodilo: Objašnjenje debakla bi moglo izazvati žestoke reakcije!

Photo: Jan Huebner

Monaco bivšeg izbornika Nike Kovača je sinoć u derbiju 8. kola Ligue 1 doživio težak poraz od Lyona koji ih je potopio s 4:1. Sve je bilo riješeno u furioznom prvom poluvremenu kad su Lavovi utrpali sva četiri gola a Monaco je samo uspio ublažiti poraz s bijele točke u nastavku utakmice.

Bivši hrvatski izbornik na press- konferenciji je preuzeo odgovornost za ovaj veliki debakl.

‘Donijeli smo neke zaista loše odluke u prvom poluvremenu, počevši sa mnom. Nisam odabrao pravi sustav, pravu taktiku ni prave igrače. Igrali smo previše reaktivno i nismo pokrivali prostor kad smo trebali. Prvo poluvrijeme bilo je nevjerojatno, nikad nisam takvo što doživio i to sam rekao igračima. Na odmoru sam ih tražio da dobiju drugo poluvrijeme, što su i učinili, ali prvo je bilo zaista jako loše’, rekao je Kovač.

Lyon je momčad koja svoje protivnike jako lako kažnjava kontranapadima i brzinom po kojoj su poznati, no Kovač je istaknuo je da su ga domaćini u nečemu ipak iznenadili.

‘Nisam očekivao da će igrati tako nisko u prvom poluvremenu, u tom bloku. Mi smo pak igrali previsoko, a kad je tako, treba se prilagoditi situaciji, što mi nismo uspjeli. Ne možeš primiti četiri gola u poluvremenu, to je previše i postaje nemoguća misija’, poručio je Kovač.



Na kraju je samo prisnažio: ‘Očito je da sam donio neke pogrešne odluke u postavi, ali momčad u cjelini nije reagirala kako treba. Bili smo previše pasivni i zaista nismo igrali onako kako sam očekivao. U drugom poluvremenu sam vidio puno dobrih stvari i na njima trebamo graditi’ zaključno je poručio Niko Kovač nakon sinoćnjeg debakla.

Monacu je ovo bila treća uzastopna utakmica bez pobjede i nakon osam kola nalazi se na 12. mjestu s 11 bodova a tome se navijači i čelnici Monaca na početku sezone zasigurno nisu nadali. Teški su dani pred Kovačem i puno posla, naravno ukoliko čelnici kluba ne izgube strpljenje nakon ovako lošeg ulaska u sezonu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI