GORI POD PETAMA: Barcelona bi uskoro mogla biti u velikim problemima!

Barcelona već neko vrijeme traži rješenje kojim bi ublažila posljedice krize koja se uslijed koronavirusa negativno odrazila na klupsku blagajnu. U potrazi za izlazom puno bi značilo kada bi igrači pristali na smanjenje svojih primanja za 30 posto, što je predložio klub, no ta ideja još nije pala na plodno tlo.

Koliko je situacija ozbiljna? Katalonska radijska postaja RAC1 tvrdi da više nema puno vremena za dolazak do dogovora s igračima, a ne bude li prijedlog o smanjenju njihovih plaća prihvaćen, klub bi u siječnju mogao proglasiti bankrot.

Rok za dogovor već je jako blizu, postavljen je za idući četvrtak, a nova runda pregovora počela je u petak. U slučaju da se klub i igrači ne nađu na istoj valnoj duljini oko smanjenja plaća, možda bi moglo doći do nove odgode i zakazivanja još jedne runde pregovora, no ako je vjerovati katalonskom radiju, za to više nema prostora s obzirom na financijske probleme kluba.

Carles Tusquets, koji je preuzeo dužnost predsjednika Barcelone nakon ostavke Josepa Marije Bertomeua, opisao je u kakvim se problemima nalazi Barcelona u eri pandemije koronavirusa. Osim zastoja u poslovanju kakvo je pogodilo i brojne druge velike europske klubove, u Barceloninom slučaju je problem i to što nema prihoda od dolazaka turista koji tijekom posjeta najvećem katalonskom gradu redovito posjećuju klupski muzej, a vole otići kući i sa suvenirima.

‘Mi ovisimo o turizmu kojeg sada nema. Situacija nije ugodna, morat ćemo se baciti na razradu ideja s naših prošlih sastanaka kako bismo ublažili poteškoće koje nas pogađaju’, opisao je privremeni prvi čovjek Barcelone.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI