FANTASTIČNO KOLO PREMIER LIGE: Englezi srušili brojne rekorde, City ušao u povijest!

Pep Guardiola i cijeli City konačno su dočekali pobjedu protiv Wolverhamptona koji ih je lani porazio u obje utakmice.  Slavili su s 3:1 i pobjednički ušli u novu sezonu Premierlige.

Uz to što su konačno našli mjeru Vukovima s nekoliko rekorda su ušli u povijest.

Man. City je postao prva momčad u povijesti Premier Leaguea koja je pobijedila u deset prvih utakmica sezone zaredom.

Pet posljednjih uvodnih pobjeda, pa tako i ovu rekordnu, ostvario je pod Pepom Guardiolom. Utakmicu je golom otvorio sjajni De Bruyne golom s bijele točke. To je ponajboljem nogometašu svijeta 34 gol koji (su)potpisuje od početka prošle sezone – 14 golova i 20 asistencija, što je rekord Premiershipa.
Još jedna nadolazeća zvijezda Phil Foden zabio je drugi gol. Tom 20-godišnjem veznjaku je to 22 pogodak u kojem je izravno sudjelovao –   (12 golova, 10 asistencija) u 33 nastupa kao starter. Fantastičan učinak i potvrda da Guardiola na njega najozbiljnije računa.

Priču je u sudačkoj nadoknadi golom za 3:1 završio Brazilac Gabriel Jesus uz novu asistenciju Kevina De Bruynea.

Već u četvrtak Građane čeka Carabao Cup gdje igraju protiv Bournemoutha, a španjolski trener ima drugačije planove za to natjecanje u kojem su proteklih godina bili dominantni.



‘Osvojili smo Carabao kup triput u nizu i htjeli bismo to nastaviti, međutim, mi nemamo dovoljno igrača u ovom trenutku kako bismo igrali svaka tri dana’ – najavio je Pep igranje sa juniorima i rezervama.

Inače ovaj fantastičan vikend u nogometnoj Engleskoj završio je također povijesnim brojkama. Dvije utakmice su okončane rezultatom 5:2 a jedna 4:3 i vikend nije mogao biti nego takav- rekordan.

Gol Gabriela Jesusa u sudačkoj nadoknadi kojim je drugo kolo Premiershipa u sezoni 2020/21 postalo najefikasnije u povijesti otkako u engleskoj prvoj ligi igra 20 klubova.

Jesusov gol je 44 u kolu Premiershipa čime je povijesnom brojkom. Do Jesusovog gola dijelila je rekord s kolom iz veljače 2011., u kojem su postignuta 43 gola. prosjeka golova bio je nestvarnih 4.4 gola po utakmici.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI