DINAMO MOŽE ODVESTI HRVATSKU PREKO SRBIJE: Treba mu povijesni rezultat

Dinamo je pobjedom nad Krasnodarom napravio ogroman iskorak za status hrvatskog klupskog nogometa u europskim kupovima.

Hrvatska je nakon susreta Dinama i Krasnodara preskočila Grčku na tablici Uefinih koeficijenata te je sada na 18. mjestu.

Ispred Hrvatske je Švicarska, a predstavnik švicarskog nogometa – Young Boys igra sjajno u EL ove sezone. Srbija je još jednu poziciju bolja od Hrvatske, ali Dinamo otvara mogućnost dostizanja najvećeg rivala.

Razlog boljeg plasmana Srbije krije se u tome što srpski klubovi počinju od najranijih faza natjecanja, a svaka pobjeda pridonosi nacionalnom koeficijentu.

Da bi Hrvatska preskočila Srbiju, Dinamo mora ući u četvrtfinale Europa lige te uzeti bod. U slučaju ovog scenarija to bi bio najveći uspjeh u Europi od osvajanja Kupa velesajamskih gradova 1967. te odigrati hrabro bez sramoćenja u četvrtfinalu..



Olakotna okolnost za Hrvatsku je ostanak Dinama u Europi te ispadanje Zvezde kao srpskog predstavnika u Europi ove sezone.

Dinamo je pobjedom pretekao tri europska velikana: Olympiacos, Valenciju i CSKA Moskvu te je sada 35. klub Europe s koeficijentom 41.500. Usporede radi, daleko iza njega su velikani poput Monaca, Schalkea, Celtica, Zvezde, Leicestera, Rangersa, Milana…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI