ĆIRO BLAŽEVIĆ O SVOM CICI KRANJČARU: ‘Bez njega puno toga ne bi bilo. Šokiran sam, znao sam da je loše’

Photo: Filip Brala/PIXSELL

“Šokiran sam, žalostan, utučen, naši su putevi bili nerazdvojni, on je istinska legenda i Dinama i našeg nogometa i hrvatskog naroda”, dočekao nas je s jedva izgovorenim riječima Ćiro Blažević.

Nakon kraćeg predaha  Ćiro se počeo otvarati, vidi se da mu je jako teško;

“Znao sam da je loše, jučer sam se čuo s njegovim liječnicima, rekli su da je stanje ozbiljno, nisam se nadao da je kobno.”

Njih dvojica, Cico i Ćiro, bili su kotači zamašnjaci osvajanja Dinamovog naslova 1982. godine, nakon 24 godine čekanja:

“Kakav je to bio igrač”



“Znam svaki trenutak s njime, prvi dio prvenstva ga nisam imao, bio je u vojsci. Čekao sam ga, znao sam da s njim mogu pokoriti tadašnji jugoslavenski nogomet. I da, Cico se vratio, zabio je golova isto kao i Cerin u cijelom prvenstvu, postali smo prvaci. Bez njega nam to ne bi uspjelo. A bio je i vođa, lider, moja produžena ruka.  Kakav je to bio igrač.  To što smo tada napravili bilo je svjetsko čudo.  Cico je bio omiljen, a nikad ga nije prebacila slava ili umišljenost. Bio je običan, dragi dečko  kojeg smo svi obožavali. I karijeru je potom imao pravu, kao što je bio i pravi trener. O njegovoj velikodušnosti, dragosti  i poštenju neću ni pričati, on je bio marka”.

Ćiro je neutješan u svojoj boli:

“Velikane je teško preboljeti,  ali njegovo naslijeđe je golemo i moramo ga čuvati. Ja sam toliko sretan da sam ga poznavao i da smo bili prijatelji, suradnici, naš odnos igrača i trenera nikad nije bio kompromitiran.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI