BJELICA PREDSTAVIO POJAČANJE: Igrao za Hrvatsku i bio je skup

Foto: Pixsell

Dok se bliži nastavak sezone u hrvatskom prvenstvu koji će se s novim redovnim kolom dogoditi sljedećeg vikenda, naši prvoligaši nastavljaju dovoditi igrače za izazove koji ih čekaju.

Osijek je tijekom priprema u Rovinju predstavio svoje novo pojačanje, 26-godišnjeg veznjaka Petra Brleka, koji ima iskustvo igranja za Hrvatsku u različitim mlađim dobnim kategorijama, uključujući U21 reprezentaciju.

Brlek stiže iz talijanske Genoe, a u jednoj fazi svoje klupske karijere postigao je veliku cijenu dok je prelazio iz poljske Wisle Krakow u svoj dosadašnji klub. Genoa je za njegovo dovođenje platila Wisli 2,2 milijuna eura u ljeto 2017. godine.

Nenad Bjelica otkrio je da Brlek stiže s ugovorom na tri i pol godine, a u razgovoru za klupsku televiziju Osijeka približio je o kakvom se igraču radi.

‘Jako sam sretan što smo doveli takvog igrača. Ako ga dovedemo na nivo na kojem je bio u Wisli Krakow, mogao bi biti jako veliko pojačanje za nas’, opisao je trener Osječana.



‘Ima 26 godina, to su najbolje godine. Ima veliku želju, u zadnje vrijeme nije igrao previše pa ima i određenu glad koja je potrebna da bi se bio uspješan’, dodao je Bjelica.

Brlek je kazao da se veseli novom izazovu u karijeri.

‘Pratio sam HNL, s nekim igračima sam igrao u mladim reprezentacijama, neke znam dok sam igrao u HNL-u. Imamo momčad s odličnim pojedincima i s kvalitetnom trenerom, možemo se boriti za sve trofeje i dat ćemo sve od sebe’, rekao je novi Osijekov veznjak.

Brlek je rodom iz Varaždina. U klubu iz rodnog grada započeo je karijeru igrajući u mlađim dobnim kategorijama, a u hrvatskom prvenstvu pamti nastupe u dresu Slaven Belupa.

Iz Slavena je u veljači 2016. prešao u Wislu, a potom je nastavio svoj put pod ugovorom u Genoi, odakle je odlazio na posudbe upravo u Wislu, a zatim i u švicarski Lugano i talijanski Ascoli.

Nakon što se pridružio svojoj novoj momčadi, Brlek će pri kraju priprema pokušati što brže uhvatiti ritam kako bi bio od pomoći Osječanima koji će prvu utakmicu u nastavku prvenstva igrati u petak u Zagrebu protiv Lokomotive.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI