BJELICA POSLAO JASNU PORUKU MAMIĆU I DINAMU! Iznenadio izjavom koga je sve odbio zbog Osijeka

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Nenad Bjelica u subotu će prvi put kao trener Osijeka zaigrati protiv Dinama. Derbi dvije vodeće momčadi HNL-a čeka nas u Gradskom vrtu u subotu od 15 sati u sklopu 12. kola HNL-a.

Probleme momčadima stvara koronavirus, pa je tako Bjelica ostao bez pet igrača.

“Uh, sada zbog ove boleštine nitko nema neke vrhunske uvjete, ali svi se snalazimo kako možemo, prilagođavamo se trenutačnoj situaciji. Evo, mi smo dan prije utakmice s Hajdukom saznali kako je pozitivan Kleinheisler, odmah morali puno toga mijenjati na Poljudu i ubaciti novog igrača. Bože moj, to je takva faza, period koji svi u nogometu, pa i sportu općenito moramo prihvatiti. Ali, kako je nama, tako je i drugima, nema nikakve razlike”, otkrio je Bjelica za 24sata.hr.

Istaknuo je trener Osijeka kako je zadovoljan što je zatekao dobru momčad, što je došao u sređen i ambiciozan klub. Iako su prije dvije godine navijači prekrižili njegov grafit, danas je opet njihov ljubimac.

“Sretan sam što je takva atmosfera, vjerujem da smo i svi mi skupa pomogli da u gradu ljudi žive za nogomet, prate Osijek. Malo je trebalo da krene ta euforija oko kluba među navijačima, da se u gradu svugdje priča o nogometu. A na krilima toga mi možemo biti konkurentni i Dinamu koji je u samome vrhu. A da, mi ove sezone želimo biti konkurentni Dinamu, to je naš cilj.”



Bjelica ne skriva visoke ambicije.

“Mi želimo titule! Hoće li to doći ove, sljedeće ili za dvije godine, nitko ne zna. Ali, Osijek je sređen klub, imamo stabilne financije, prave navijače, dobre medije, kvalitetan stručni stožer, sve preduvjete kako bi ispunili cilj, osvojili naslov prvaka. Vrijeme će pokazati koliko će nam trebati za osvajanje naslova, ali ja razmišljam samo o svakom sljedećem suparniku. I to mi jedino zaokuplja misli. Visoko smo postavili letvicu, želimo je i dohvatiti.”

Trener Osijeka otkrio je i zašto je povratak u Gradski vrt.

“Rekao bih da sam tu pronašao ‘cjelokupni paket’. Imao sam i financijski atraktivnije ponude, željeli su me i neki veći klubovi, ali Osijek mi je ponudio više od svih. U ovo vrijeme korone mogu biti uz svoju obitelj što u Istanbulu ili Kijevu ne bi bilo moguće. Tu sam pronašao i ambiciozan projekt, a dobio sam mogućnost dovođenja i svog stručnog stožera što mi je bilo jako bitno. Osijek je moj grad, ovo je moj klub, a na kraju i ponuda Osijeka je bila financijski kvaliteta. I to je bilo prihvatljivo za sve nas”, kaže Bjelica pa otkriva koje je ponude imao na stolu.

“Imao sam konkretne ponude iz Engleske, Grčke, Švicarske i Turske, bio i jako blizu odlasku u Ukrajinu.”

U subotu Bjelicu čeka prvi dvoboj u HNL-u protiv Zorana Mamića. Prvi trenerski dvoboj imali su kada Mamić s Dinamom u Beču pobijedio Austriju, ali su Austrijanci izborili Ligu prvaka.

“Ne razmišljam kako u subotu poraziti Zorana ili Dinamo, već kako s Osijekom stići do nova tri boda kojima bi se još više priključili vrhu ljestvice. Zoran Mamić je trenerske kvalitete pokazao na klupi Dinama i prije odlaska u Emirate, ali i po povratku na klupu Plavih.”

Zle krvi nema….

“Gradski vrt je naš stadion, mi smo tu domaćini, a ja tu svaki put pozdravim gostujuće trenere, tako će biti i u subotu, nema tu nikakve dileme. Da, želim, jako želim pobjedu zbog svog Osijeka. I to mi je jedini cilj, razmišljam o tome, a ne kako pobijediti Zorana.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI