BIVŠI TRENER JUVENTUSA OSTAO BEZ FUNKCIJE: Jose Mourinho će zasigurno likovati kad to čuje!

Frank De Boer novi je izbornik objavili su mediji u toj zemlji. Bivši trener Ajaxa, Intera, Crystal Palacea i Atlanta Uniteda naslijedio je  na toj funkiji Ronalda Koemana koji je preuzeo vođenje Barcelone. Koeman je preuzeo  reprezentaciju koja se prethodno teško sramotila u neuspješnim kvalifikacijama za EP 2016. i SP 2018.

Nizozemska je pod njim došla do finale Lige nacija prošle godine, a zatim se plasirao na Euro 2020. koje je zbog pandemije koronavirusa odgođeno za ljeto 2021. Koa nagradu otišao je u Barcelonu ovoga ljeta  i pokušat će svoj bivši klub vratiti na stare staze.

Sada preporođenu Nizozemsku ostavlja De Boeru. Savez ipak nije uspio nagovoriti Massimiliana Allegrija bivšeg trenera Juvea, koji mu je bio prvi izbor.

Novi izbornik vodit će Nizozemsku na EP-u 2021. i SP-u godinu kasnije. De Boer će u petak objaviti svoj prvi popis igrača i to za prijateljsku utakmicu s Meksikom i utakmice Lige nacija s Italijom te Bosnom i Hercegovinom.

Frank De Boer, legenda nizozemskog nogometa, koji je sa 112 nastupa treći po broju utakmica za reprezentaciju, kao trener se iskazao samo u Ajaxu. Taj klub vodio je do četiri uzastopna nizozemska naslova, ali nakon toga je dobio otkaze u sva tri preostala kluba koja je vodio.

Najgore se izblamirao u Crystal Palaceu. Preuzeo ga je u ljeto 2017. ali je izdržao samo 77 dana. Otpušten je nakon što je pod njim Palace postao prva momčad prve lige u 93 godine koja je izgubila sve četiri utakmice na otvaranju sezone bez postignutog gola.



De Boer je u povijest Premier League ušao kao trener s najkraćim stažom. Jose Mourinho nazvao ga je najgorim trenerom u povijesti Premiershipa.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI