NJEGOVI BEZ ŠANSI, A LEGENDA PORUČUJE: ‘Ma koga to uopće interesira!’

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Košarkaši Splita nisu mogli do iznenađenja u Ljubljani u trećem kolu ABA lige. Domaća Cedevita Olimpija svladala je Žute s 94:66 u utakmici koja je bila u egalu u prvih 20 minuta, no nakon toga sve je krenulo u smjeru domaćina.

Split je na poluvrijeme otišao sa zaostatkom od 42:38, a u trećoj četvrtini sve se potpuno promijenilo. Cedevita Olimpija je tih 10 minuta dobila s 39:14 i pobjegla je do velikih 81:52, a to se više nije moglo stići.

Ljubljančane su do pobjede vodili Jarrod Jones (19 poena) i Kendrick Perry (16 poena, osam asistencija). Roko Leni Ukić je protiv momčadi u kojoj je započeo karijeru imao osam poena, tri skoka i dvije asistencije.

Marko Luković imao je 12 poena za Split.

Žutima je to bio drugi poraz u dosadašnja tri kola, a na stanje u kojem se nalaze hrvatski klubovi i na održavanje lige osvrnuo se Dino Rađa, jedna od legendi iz slavnih vremena splitskog kluba, koji je kasnije bio i Splitov predsjednik.



Gostujući u podcastu Supersportske Sportskih novosti, Rađa je kazao da ne vidi smisao ABA lige kakva je danas.

‘Ma koga to uopće interesira! Ja se uopće ne sjećam kada sam zadnji put pogledao neku utakmicu tu lige’, rekao je Rađa za SN.

‘Odavno govorim da naši klubovi nisu spremni za tu ligu’, dodala je legenda splitske i hrvatske košarke, član Košarkaške kuće slavnih u američkom Springfieldu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI