NIKO KOVAČ IMA NOVI POSAO? Probijena vijest da preuzima bivšeg prvaka i vraća se u Njemačku?

Foto: Cropix

Bivši hrvatski nogometni izbornik Niko Kovač čini se na pragu je preuzimanja novog kluba. Njemački mediji, među kojima su Bild, Spiegel, Kicker i WAZ koji je to prvi i objavio, pišu da je Kovač već sigurno odabran kao trener Wolfsburga. Kovač je krajem prošle godine dobio otkaz u Monacu.

Wolfsburg je zaključio sezonu na skromnom 12. mjestu, daleko od željenog plasmana u neki od europskih kupova. S Kovačem očito žele povratak u vrh Bundeslige i njemačkog nogometa.



U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Kovač je radio u RB Salzburgu od 2009. do 2011. godine, potom je 2013. preuzeo mladu reprezentaciju Hrvatske, ali je ubrzo zasjeo na klupu seniorske vrste koju je odveo na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. No nakon odlaska s klupe Vatrenih 2015.godine preuzima Eintracht iz Frankfurta koji je upravo osvojio Europa ligu. Na njihovoj klupi proveo je dvije godine od 2016. do 2018.godine.

U Eintrachtu je osvojio Kup Njemačke 2018.godine pobjedom upravo protiv Bayerna 3:1 što je donijelo i najveću nagradu dosad, klupu bavarskog velikana. Bavarce s kojima je ostvario i najveće trenerske uspjehe osvajanjem Bundeslige i Kupa Njemačke u sezoni 2018./19. te Superkupa 2018.

Posljednja trenerska postaja bila mu je u Monacu, od ljeta 2020. pa do 1. siječnja ove godine.

“Htio bih ostati u Europi. Otvoren sam za sve. Posao koji nađem mora biti pravi za mene. Ljudi mi moraju odgovarati, kao i atmosfera. Neću požurivati s odlukom”, rekao je Kovač u nedavnom intervjuu za list Frankfurter Allgemeine.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI