NIKAD VIĐENA ZAVRŠNICA HNL-A: Tri momčadi u borbi za glamur Lige prvaka!

Pred nama je vikend odluke u HNL-u. Slijedi nikad dramatičnija završnica u borbi za drugo mjesto koje otvara vrata kvalifikacija za Ligu prvaka. U igri za drugo mjesto tri su momčadi no samo će jedna odnijeti glavnu nagradu. Rijeka se sinoćnjom pobjedom na Poljudu vratila u igru za drugo mjesto, samo je bod iza Osijeka i Lokomotive. Pokušat ćemo objasniti što kome od te tri momčadi odgovara u borbi za drugo mjesto. Računica je jednostavna.

Osijek i Lokomotiva igraju međusobni susret u Gradskom vrtu. Varaždin je malo pobjedivši Osijek Slavoncima otežao put no i dalje sve drže u svojim rukama. Sve što trebaju napraviti je pobijediti Lokomotivu i time će osigurati drugo mjesto, po prvi put u svojoj povijesti i osigurati sebi kvalifikacije za Ligu prvaka. S druge strane  momčad Lokomotive u još je težoj situaciji jer je s obzirtom na remi protiv Gorice u Osijeku isključivo i  samo pobjeda vodi na drugo mjesto. Da su slavili protiv Gorice bio bi im dovoljan i bod u Gradskom vrtu. Zaista se  u Gradskom vrtu očekuje prava utakmica, bez kalkulacija gdje će obje momčadi morati ići na tri boda.

Rijeka u idućem kolu igra doma kod Istre, a momčad Simona Rožmana u Ligu prvaka može samo na jedan način. Treba im remi na Gradskom vrtu te pobjeda protiv Istre. Istra je potpuno rastereća, nju čekaju kvalifikacije za ostanak u Prvoj ligi no derbi Učke uvijek je pružao zanimljive okršaje pa se nadamo da će Istra biti u punoj motivaciji protiv Riječana.

36. kolo: subota, 25. srpnja (obje utakmice počinju u 21 sat)

Osijek – Lokomotiva



Rijeka – Istra 1961

Facebook Comments

Loading...
DIJELI