NIJE SVE TAKO BAJNO: Hrvatska među lošijima u jednom dijelu igre na EURU

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatska rukometna reprezentacija pokazala je inat i karakter u utakmici protiv Njemačke. Veliku većinu utakmice gubili su pa čak u 40.minuti i pet razlike.

Fenomenalnom obranom i kontrama uspjeli su slomiti njemački otpor te u zadnjim sekundama utakmice obranili vodstvo od jedan razlike i plasirali se u polufinalu.

Jako teška i tvrda utakmica za gledati, ona prava muška rukometna igra gdje je taktika i strategija odigrala svoje. Navijači su na tribinama i pred malim ekranima gubili svoje živce, ali na kraju svi smo ponosni na naše dečke.

Izbornik Lino Červar i sam je uvidio koji bi problemi mogli nastati u utakmici protiv Njemačke pa je tako napravio promjenu gdje je na tribine poslao Ravnića, a u momčad uvrstio pivota Iliju Brozovića.

Imali smo u tom trenutku čak četiri pivota dok su trojica se izmjenjivala u napadu. Svoje su na crti odradili Marić, Šipić i Brozović i unosili nemir u njemačkoj obrani.



Kada pogledamo sve segmente, Hrvatska je odradila izuzetno dobar posao protiv Njemačke, ali ima jedna činjenica koja nas zabrinjava. No, ne samo nas nego i stručni stožer reprezentacije.

Naime, Hrvatska je među lošijim reprezentacijama na prvenstvu što se tiče izvođenje sedmeraca. Po statistici tek smo na mizernih 53% što definitivno ukazuje na crveni alarm u reprezentaciji. Jedino je lošija reprezentacija Poljske od nas koja je na 50% uspješnosti, ali oni su ispali pa samim time imaju utakmica manje i posljedično manje izvodenih sedmeraca.

Brine ta činjenica iz razloga jer imamo jako kvalitetne izvođače sedmeraca u vidu Horvata, Karačića i Cindrića, ali na utakmici protiv Njemačke nije ih išlo. Stvar u svoje ruke preuzeo je kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak koji je sam izjavio kako nije izvodio sedmerce za reprezentaciju još od Olimpijskih igara u Rio de Janeiro 2016. godine.

Autor: Edwin Nicky Džemidžić

Facebook Comments

Loading...
DIJELI