NIJE MOGLO KRENUTI BOLJE: Mladi Hrvat zabio favoritu, a onda se javio i bivši Vatreni- Rakitić

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U utakmici prvog kola skupine G  nove sezone Lige prvaka između Seville i RB Salzburga dosuđena su čak četiri jedanaesterca, a u strijelce su se upisala dva hrvatska nogometaša: Ivan Rakitić i Luka Sučić.

Sve je bilo odlučeno u prvom poluvremenu, a mladi Sučić propustio je realizirati još jedan udarac s bijele točke, pogodio je vratnicu u 36. minuti.

RB Salzburg može žaliti i zbog neiskorištenog penala Karima Adeyemija u 13. minuti, što je favoriziranu domaću Sevillu održalo ‘na životu’ u prvom poluvremenu ove utakmice.

Nakon prilika koje gosti nisu iskoristili, Sevillu je u prvom dijelu susreta u egal vratio Ivan Rakitić. Nekadašnji Vatreni bio je strijelac iz čak četvrtog penala koji je bio dosuđen u ovom dvoboju, u 42. minuti.

U drugom dijelu sve se smirilo i nije bilo promjene rezultata, a Sevilla je izdržala bez novog primljenog gola iako je od 50. minute bila bez isključenog Youssefa En Nesyrija. Rakitić je igrao do 66. minute, a Sučić je odradio cijelu utakmicu na terenu za RB Salzburg.



Sučićev gol iz penala pogledajte ovdje, a neiskorišteni penal ovdje. Rakitićevo poravnanje na 1:1 pogledajte – ovdje.

U prvoj utakmici skupine F dogodilo se iznenađenje u režiji švicarskih Young Boysa. Momčad iz Berna je kod kuće s 2:1 svladala Manchester United koji je nakon prvog poluvremena vodio golom Cristiana Ronalda (13′).

Man United je od 35. bio s igračem manje, isključen je Aaron Wan-Bissaka, a domaća momčad je u drugom dijelu to naplatila golovima Nicolasa Moumija Ngamaleua u 66. i Jordana Siebatcheua u petoj minuti sudačke nadoknade na kraju utakmice.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI