NIJE IZDRŽAO! Preminuo Freddy Rincon, bivša Realova zvijezda

Foto: GuliverImage

Tužne vijesti pogodile su nogometni svijet iz Južne Amerike. U 56. godini preminuo je Freddy Rincon, dugogodišnji slavni kolumbijski nogometaš i reprezentativac te zemlje, koji je dio igračke karijere proveo u Europi, s nastupima u Napoliju i Real Madridu sredinom i u drugoj polovici ’90-ih, piše portal Dnevno.

Rincon je teško stradao u prometnoj nesreći u svojoj zemlji, u gradu Caliju. Vozeći se automobilom, sudario se s autobusom u velikoj brzini, a posljedice teške nesreće bile su tragične. Nakon vijesti o sudaru, svi su nadali sretnim vijestima i molili su se za život bivšeg kolumbijskog reprezentativnog veznog igrača, ali nije bilo spasa.

S prvim koracima u profesionalnoj karijeri sredinom ’80-ih, Freddy Rincon bio je aktivan igrač do 2004., kada je uspješnu karijeru završio kao član brazilskog Corinthiansa. U Brazilu je ostavio trag igrajući za još tri kluba, Palmeiras, Santos i Cruzeiro, a na južnoameričkoj nogometnoj sceni najviše se pamte njegovi nastupi u dresu kolumbijske reprezentacije.

Rincon je za Kolumbiju igrao u razdoblju od 1990. do 2001., s ukupno 84 nastupa i 17 zabijenih golova za reprezentaciju. U kolumbijskom dresu bio je u akciji na svjetskim prvenstvima 1990. u Italiji, ’94. u SAD-u i ’98. u Francuskoj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI