NI CONTE NE MOŽE ODOLJETI KINESKIM MILIJUNIMA: Nakon samo jedne sezone talijanski strateg napušta Chelsea?

Photo: Frank Augstein

Ova vijest odjeknula je poput bombe na apeninskom poluotoku, baš kao i u Engleskoj jer Conteu je stigla nemoralna ponuda, naravno, kineskog porijekla.

Talijanski dnevni list Tuttosport tvrdi kako bi menadžer Chelseaja, Antonio Conte mogao na kraju sezone napustiti klupu Chelseaja. Ova vijest odjeknula je poput bombe na apeninskom poluotoku, baš kao i u Engleskoj jer Conteu je stigla nemoralna ponuda, naravno, kineskog porijekla. Ipak, Conte neće Europu zamijeniti Azijom jer je riječ o ponudi talijanskog Intera.

Naime, Suning Grupa preuzela je vlasništvo nad posrnulim talijanskim prvakom i odlučila uložiti sve kako bi se klub vratio na stare staze, a to podrazumijeva i kvalitetnog trenera sa statusom zvijezde. Conte odgovara opisu, bio je slavan nogometaš, ali još je slavniji trener koji za sobom nosi samo vrhunske rezultate. Ove sezone radi odličan posao sa Chelseajem koji je nedodirljiv u Premiershipu, ali talijanski medij tvrdi kako je podlegao izdašnoj ponudi kineskih vlasnika Intera koja iznosi nevjerojatnih 15 milijuna eura godišnje.

Kinezi su mu navodno prvo ponudili 11 milijuna eura godišnjih primanja, ali to je Conte odbio, pa su povećali ponudu. Talijani tvrde kako je zapravo sve već dogovoreno i da ostaje samo dogovor oko odštete za Contea, koja također neće biti mala.

Ipak, ovo nije prvi puta da su talijanski mediji izašli s bombastičnom najavom, a na kraju je sve ostalo samo na tome, na špekulaciji i navodnim tvrdnjama. Nekako je teško za očekivati da će Conte, taman što je posložio Chelsea i napravio respektabilnu momčad koja bi u sljedećoj sezoni mogla konkurirati za naslov prvaka Europe, tek tako predati palicu nekom drugom treneru i okrenuti leđa Abramoviču. Conte još nema trofeja s Chelseajem, a kako je on trener vječno gladan trofeja, teško je za očekivati da će propustiti priliku za osvajanjem Lige prvaka s Chelseajem i mijenjati posao za onaj u Interu, klubu koji možda neće ni igrati najelitnije europsko natjecanje sljedeće sezone.

Jasno, zov novca je jak, pogotovo ako dolazi iz Europe, ali Conte trenira trenutno najjači klub Premiershipa, ima veoma visoka primanja i slaže odličnu momčad. Pa zašto bi, pobogu, mijenjao Chelsea Interom?



Facebook Comments

Loading...
DIJELI