NEOČEKIVANI JUNACI REDSIMA DONIJELI TRI BODA: Roberston i Origi slomili Everton, ponovno stigli na bod od Citya

Screenshot

Nogometaši Liverpoola svladali su Everton sa 2-0 u ‘Merseyside’ derbiju odigranom u nedjelju na Anfieldu, čime su pet kola prije kraja ostali na bod zaostatka za Manchester Cityjem u utrci za naslov prvaka Engleske.

Pobjedu “crvenoj” strani Liverpoola donijeli su Andrew Robertson (62) i Divock Origi (85). Potpunu nadmoć momčad Juergena Kloppa je materijalizirala u 62. minuti, kad je Salah ubacio, a Robertson glavom s pet metara poslao loptu u mrežu.

U 85. minuti je Luis Diaz na Hendersonov ubačaj pokušao akrobatskim volejem pogoditi mrežu. No, ona je na putu prema golu došla do Origija koji ju je iz neposredne blizine glavom skrenuo u mrežu.

Manchester City je iz 33 nastupa sakupio 80 bodova, Liverpool 79. Everton je sa 19 poraza i samo 29 bodova iz 32 utakmice na 18. mjestu, u zoni ispadanja i čeka ga grčevita borba za opstanak u Premier ligi.

Chelsea je u londonskom obračunu svladao West Ham na Stamford Bridgeu s minimalnih 1-0, iako je u završnici utakmice Jorginho propustio realizirati kazneni udarac.



Njegovu pogrešku popravio je Christian Pulisic u 90. minuti, pogotkom na asistenciju Marcosa Alonsa. West Ham je od 86. minute igrao s igračem manje, jer je Craig Dawson zaradio isključenje kod dosuđenog kaznenog udarca, koji je Fabianski obranio Jorginhu.

Mateo Kovačić nije konkurirao za sastav domaćina zbog ozljede, a Nikola Vlašić je ostao na klupi za pričuve West Hama.

Chelsea sa 65 bodova uvjerljivo drži treće mjesto s utakmicom manje od četvrtoplasiranog Arsenala koji ima 60 bodova.

Minimalnu pobjedu, ali veliku u borbi za opstanak, ostvario je i Burnley koji je pred svojim navijačima s 1-0 svladao Wolverhampton. Strijelac je bio Čeh Matej Vydra u 62. minuti.

Burnley je sa 31 bodom privremeno izašao iz opasne zone, s dva boda više, ali i dvije utakmice više od Evertona koji je na 18. mjestu.

Brighton i Southampton su odigrali 2-2. Domaći su vodili 2-0 pogotkom Welbecka (2) i autogolom Salisua (44), ali je Southamptonu s dva pogotka bod donio Ward-Prowse (45+4, 54).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI