”NE MOŽE NAM NITKO NIŠTA”: Pogledajte kakvu je vrhunsku marketinšku bezobraštinu izvela HNS-ova televizija

screenshot

Nije to bio samo bezobrazluk, ta snimka intervjua Hrvatske nogometne televizije s pravomoćno osuđenim Zdravkom Mamićem koji se „skrasio„ u Bosni i Hercegovini. Čovjekom koji je napustio matičnu državu kako izbjegao pravomoćno mu dosuđenu pravnu sankciju, pa zaključujemo kako je bezobrazluk javno nazočan u hrvatskom novinarstvu.
Bezobrazni novinari, bezobrazni sugovornici, bezobrazna opredijeljenost, bezobrazni komentari. Jest, bezobraština može biti zanimljiva, nosi reklame, klikove, prodaju… No, gore od bezobraštine jest neukus, nepristojnost. Upravo se o tome u dotičnom slučaju radi.
Jest, nije Zdravko Mamić tkogod, unatoč svih svojih nepodopština ostavio je traga u hrvatskom nogometu, no ne možemo se oteti spoznaju da je HNTV, u vlasništvu samog nogometnog Saveza, ovim činom samo pokazivala svoj moć i nedodirljivost, nema taj intervju s ozbiljnim novinarstvom dodirnih točaka. Uostalom, u razgovoru sa Zdravkom Mamićem podilazilo mu se do iznemoglosti.
Neukusno je i nepristojno nametati pošto-poto svoju opredijeljenost, izazivajući bijes kod onih koji poštuju sudske presude. Možemo mi lamentirati o učinkovitosti i pravičnosti našeg sudstva, no kad se to dotiče medija barem bi oni mogli držati do pravnog sustava.
Prije će biti da je opet riječ o pokazivanju mišiča na način, „ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine„.
Opet, HNTV tako okreće leđa svim poštenim nogometnim djelatnicima, ljudima dobre volje, onima koji poštuju ono što bi se poštovati trebalo. Ne, nije to smrtni grijeh, riječ je o neukusu i nepristojnosti, bezobraštini koje se, eto, ne možemo rješiti.
Ipak, jedan dokaz imamo. Mamić još uvijek ima očit, ako ne i presudan utjecaj na politiku Hrvatskog nogometnog saveza koji je i osnivač i vlasnik dotične televizijske stanice. Koja je izvanredna ideja, ali s krivim djelovanjem. Šteta, jer ako smo jedina zenlja sa sportskim dnevnim listom mogli smo biti i jedina zemlja s televizijom posvećena samo domaćem nogometu. U dotičnoj emisiji nogomet je bio usputna tema, takva je bila, naime, poruka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI