NBA: Odluka o pojedinačnim nagradama bit će donesena prije očekivanog roka!

Što se tiče pojedinačnih nagrada u NBA ligi, utrka je završena prekidom sezone u ožujku, a glasovanje o njima bit će održano prije nastavka natjecanja u Orlandu 30. srpnja, objavili su iz ureda najbolje košarkaške lige svijeta.

Na adrese NBA klubova u petak je stigla poruka vodstva lige da utakmice koje će biti odigrane u Orlandu, a koje će odlučivati o poretku 16 momčadi za sudjelovanje u doigravanju, neće biti uzete u obzir pri izboru najboljeg igrača osnovnog dijela sezone, najboljeg novaka u ligi ili najboljeg obrambenog igrača.

U poruci je istaknuto da je na taj način igračima i trenerima iz svih 30 NBA klubova osigurana jednaka prilika da se natječu za pojedinačne nagrade. Naime, u nastavku sezone u Orlandu će zaigrati samo 22 momčadi.

Kako se sada čini, one glavne nagrade su praktično već podijeljene s prekidom lige u ožujku. Aktualni MVP iz prošle sezone, zvijezda Milwaukee Bucksa Giannis Antetokounmpo blizu je drugom uzastopnom trofeju za najkorisnijeg, odnosno najboljeg igrača. Naime, kad je tu nagradu osvojio prošle godine, grčki reprezentativac je imao prosjek od 27,7 koševa i 12,5 skokova po utakmici, da bi u dosadašnjem dijelu sezone poboljšao svoj učinak na 29,6 koševa i 13,7 skokova za momčad s najboljim omjerom pobjeda i poraza.

James Harden iz Houstona je neuhvatljiv u utrci za najboljeg strijelca lige s prosjekom od 34,4 koša po utakmici. Bradley Beal iz Washingtona je drugi na toj ljestvici s prosjekom od 30,5 koševa. Hardenu će to biti treći uzastopni naslov kojim će se pridružiti sedmorici košarkaša koji su to uspjeli učiniti prije njega, a to Michael Jordan (dvaput), Wilt Chamberlain, Kevin Durant, George Gervin, Bob McAdoo, Neil Johnston i George Mikan.



Čini se da je ovom odlukom NBA lige odlučena i utrka za najboljeg novaka. Zion Williamson je odigrao samo 19 utakmica i neće imati priliku hvatati istaknutog favorita u toj kategoriji, razigravača Memphis Grizzliesa Ja Moranta.

Ostaje za vidjeti hoće li Rudy Gibert osvojiti i treći uzastopni naslov za najboljeg obrambenog igrača lige te koji će igrači činiti prvu, drugu i treću petorku ove sezone.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI