NAJVEĆI ‘LOLA’ MEĐU NOGOMETAŠIMA: Sa ženama spavao gdje je stigao

Screenshot

George Best bio kako mu i prezime sugerira – najbolje što je nogomet mogao pružiti. Jedan od najdarovitijih nogometaša svih vremena bio je na glasu po nesputanom ponašanju, kako na terenu tako i izvan njega.

Nikada nije odbijao priliku za dobrom zabavom, a najbolje od svih je to znala Angie, nekadašnja Playboyevaj zečica i supruga legendrnog nogometaša.

Ona je u intervjuu za britanski “Daily Mail” progovorila o svim detaljima koji su se godinama zataškavali.

Best je legenda Manchester Uniteda i engleske nogometne selekcije, a preminuo je 2005. godine zbog komplikacija nakon transplantacije jetre.

Rođen je u istočnom Belfastu kao prvo dijete Richarda i Anne, a imao je još brata i četiri sestre. Već s 15 godina otkrio ga je United.”Šefe, mislim da sam pronašao genija”, rekao je tadašnjem menadžeru Matt Busbyju  skaut Uniteda Bob Bishop.Tijekom čitavog života je volio je uživati u piću i ljepoticama. Kada je 1968. godine osvojio Kup Prvaka dao je obećanje u koje nitko nije vjerovao, ipak, on ga je ispunio. Makar na kratko. Ova izjava postala je antologijska.”Obećavam da ću 1969. godine odustati od žena i alkohola”, rekao je Best.



Ipak, borba s alkoholom je bila vidljiva, a ono što nije toliko poznato je borba sa depresijom:”Pokušao je s rehabilitiacijom dva puta, ali je bilo beskorisno. Sve što je učinio bilo je da vodi ljubav sa jednom koja se također liječila”, rekla je Angie.” Upoznali su se u Los Angelesu u kojem je Angie radila kao model u potrazi za karijerom, a Best je tada nosio dres Azteca.

Već 1978. godine su uplovili u bračne vode. Angie otkriva da je Best bio daleko od savršenog partnera. Dešavalo se da pobjegne na sedam dana, a onda pokušava odvesti u krevet t njenu najbolju prijateljicu, pa čak i sestru. Pokušala je držati  stvari pod kontrolom i da mu pomogne s terapijom.”Udati se za alkoholičara čini te užasnom i ružnom osobom. Svako jutro bi ga tjerala da uzima tablete koje pomiješane s alkoholom izazivaju mučninu.

Morala sam gledati ispod jezika je li je progutao, ali on je tablete krio između zuba. Poslije sam ih nalazila u trapericama. Jednom kada je postalo toliko drastično, razmutila sam tabletu i stavila je u čaj kako bi ga natjerala da ostane kod kuće. Epilog svega: spavao je 24 sata! Bilo je zastrašujuće, nikad više to nisam pokušala.”Par je tri godine zajedno proveo u istom stanu, a onda su odlučili živjeti odvojeno. Pet godina od sudbonosnog “da” konačno su se razveli.

U braku su dobili sina Caluma koji je danas guru, dok je Angie iskoristila publicitet i kao osobni trener je surađivala sa Sharon Stone i Cher.”Ne žalim ni za čim u prošlom životu, ništa ne bi mijenjala. Moj sin je sada guru i ima nevjerojatan život. Samo mi je žao što George nije ovdje da to vidi. Ali to je bio njegov izbor”, završila je Angie.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI