Najveći hrvatski derbi: Hajduk ide po pobjedu kako bi spasio sezonu

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Danas s početkom u 18 sati na Poljudu je na rasporedu zaostala utakmica 22. kola između Hajduka i Dinama. Momčad iz Splita treba pobijediti u ovoj utakmici kako bi i dalje imali šanse osigurati europska pretkola, a Modri bi mogli ovom pobjedom napraviti još jedan korak bliže obrani titule.

“Imamo relativno komotnu situaciju prije ovog gostovanja u Splitu. Šest bodova prednosti, s još pet utakmica do kraja. Mislim da je situacija izuzetno dobra. Što se tiče psihološkog stanja, u Split idemo potpuno rasterećeni, ali s puno želje i volje da već na Poljudu osiguramo prvenstvo po pitanju prvog mjesta”, najavio je Krznar.

Utakmicu je komentirao i trener Bilih Tramezzani.

“Moramo se postaviti drugačije s taktičke strane u usporedbi s prvom utakmicom. Izostanci koje imamo u obrani od nas traže da igramo drugačijim načinom igre. Vjerujem da oni neće puno mijenjati svoj stil igre i kako stoje na terenu. Mislim da derbiji nikad nisu obične utakmice što se tiče karaktera, motivacije i priprema za utakmicu. Tu se sve mijenja”.

Ova današnja utakmica između dva velika rivala bit će 227. derbi. Dosad Dinamo je odnio pobjedu u 101 utakmici dok je Hajduk bio bolji u 70.



 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI