NAJAVA NOGOMETNOG VIKENDA: Manchester United dočekuje bivše prvake, Barcelona ide po osvetu!

Lige petice

Nakon reprezentativne stanke, igrači su se vratili svojim klubovima i nastavljaju se prvenstva. Donosimo vam najzanimljivije utakmice vikenda zbog kojih vrijedi izdvojiti vrijeme ispred malih ekrana.

ENGLESKI PREMIERSHIP: 

Manchester United – Leicester City

Crveni vragovi na svom travnjaku ugostitit će bivše prvake Engleske, Leicester City. Manchester United nije najbolje krenuo u prvenstvo, nakon četiri odigrana kola imaju jednu pobjedu, dva remija i jedan poraz te su na trenutačno na 8. poziciji prvenstvu. Leicester pak s druge strane se nalazi na visokoj 4. poziciji i za vodećim Liverpoolom kaska četiri boda.

Liverpool – Newcastle



Liverpool je sjajno krenuo u sezonu. Imaju sve četiri pobjede iz prva četiri kola uz gol razliku 12:3. Na svom Anfieldu dočekuju Newcastle koji je relativno dobro krenuo u sezonu. Imaju po jednu pobjedu i remi, te dva poraza.

NJEMAČKA BUNDESLIGA

Leipzig – Bayern Munchen

Derbi njemačkog kola! Leipzig je odlično krenuo u sezonu sa sve tri pobjede te su jedini stopostotni u Bundesligi. Dočekat će na svom terenu aktualnog njemačkog prvaka Bayern Munchen. Bavarci su krenuli u sezonu s dvije pobjede i jednim remijem te se nalaze na drugom mjestu, odmah iza spomenutog protivnika.

Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen

Drugi najzanimljiviji dvoboj Bundeslige odigrat će Borussia Dortmund i Bayer Leverkusen. Apotekari se nalazi na četvrtom mjestu, dok žuto-crni su odmah iza njih. Dortmund ima imperativ pobjediti u ovoj utakmici kako bi držali korak s vrhom tablice.

TALIJANSKA SERIA A

Fiorentina – Juventus 

U Firenzi u subotu s početkom u 15 sati igrat će se derbi kola, Fiorentina dočekuje aktualnog talijanskog prvaka Juventus. “Viole” su se pojačale ove sezone u vidu Francka Riberyja te imaju ambicije za sami vrh talijanske lige, ali prva dva poraza na početku sezone pokazuju kako se još trebaju uigrati. Juventus s Cristianom Ronaldom uvijek predstavlja prijetnju te svakako oduzimanje bodova prvaku je interesantno.

Inter – Udinese

Inter Milan je otvorio sezonu s dvije uvodne pobjede te su zasjeli na vrh talijanske lige. Na San Siru ugostit će Udinese, koji imaju polovičan učinak, po jednu pobjedu i jedan poraz.

FRANCUSKI LIGUE 1 

PSG – Strasbourg

Aktualni francuski prvak PSG doveo je najzvučnije pojačanje u vidu Maura Icardija. Napad Parižana je izuzetno jak, uzimajući u obzir pristutnost Neymara, Cavanija i Mbappea. Na čelu su tablice i bolje stoje nego Strasbourg koji se nalazi blizu zone ispadanja te još nemaju niti jednu pobjedu.

ŠPANJOLSKA LA LIGA 

Barcelona – Valencia 

Barcelona nije krenula dobro u sezonu. Ozljeda Lionela Messija ostavlja golemu rupu u igri Katalonaca te rezultat toga je jedna pobjeda, jedan remi i poraz na otvaranju sezone od Bilbaa. Valencia se nalazi u istoj poziciji i ova utakmica je izuzetno bitna za jedan i drugi tim. Barcelona ima više motiva, jer su u prošlosezonskom finalu Kupa kralja izgubili upravo od Valencie i sigurno će tražiti osvetu za taj bolni poraz.

Real Sociedad – Atletico Madrid

Vodeća momčad prvenstva, Atletico Madrid, dolazi na San Sebastian gdje će ih ugostiti Real Sociedad. Madrižani žele nastaviti stopostotni učinak u ligi i pobjeći najvećim konkurentima Real Madridu i Barceloni. No, San Sebastian nije lako gostovanje i morat će odigrati više od 100% kako bi pobjedili ekipu kao što je Real Sociedad.

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI